Με ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα βραβεία του κλάδου, τιμήθηκε ο επικεφαλής της σουηδικής φίρμας, Hakan Samuelsson αποσπώντας το «Χρυσό τιμόνι» ως αναγνώριση της αποδοτικότητάς του στην ηγεσία της Volvo για το 2017, αλλά και για την προηγούμενη περίοδο, από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2012, διάστημα το οποίο σηματοδοτήθηκε από την άνθηση της σουηδικής φίρμας.

Ο Hakan Samuelsson είναι ο 35ος που λαμβάνει το βραβείο του Χρυσού Τιμονιού το οποίο δίνεται σε ετήσια βάση από το γερμανικό όμιλο Bild και θεωρείται από τα πλέον έγκριτα αριστεία του κλάδου.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Tom Dreschler, διευθυντή σύνταξης του περιοδικού Bild σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στο Βερολίνο και ο οποίος συνόψισε τους λόγους που οδήγησαν στη βράβευση του στελέχους της Volvo ως εξής:

«ο Hakan Samuelsson οδήγησε την Volvo σε μια εποχή βιώσιμης ανάπτυξης και κερδοφορίας. Η σκληρή δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Volvo αποδίδει πλέον καρπούς. Επιπλέον, φέτος ο κ. Samuelsson πήρε την απόφαση να λανσάρει μια ηλεκτρική έκδοση για κάθε νέο μοντέλο της Volvo που θα λανσάρεται από το 2019, καθιστώντας έτσι την Volvo τον πρώτο Ευρωπαίο κατασκευαστή που θα ανταγωνιστεί την Tesla.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Hakan Samuelsson, ανέφερε τα εξής:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η απονομή του συγκεκριμένου βραβείου. Έχω ζήσει στη Γερμανία για δέκα χρόνια και έχω πλήρη επίγνωση της αξίας που έχει η αυτοκινητοβιομηχανία για την χώρα. Και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να με χαροποιήσει ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο βραβείο. Με δεδομένο μάλιστα ότι εκπροσωπώ ένα σουηδό κατασκευαστή, γνωρίζω ότι η αξία του είναι ακόμα μεγαλύτερη και όχι μόνο για μένα προσωπικά αλλά για όλους τους εργαζόμενους στη Volvo Cars», ανέφερε ο H. Samuelsson.

Όπως επισημαίνεται άλλωστε και από τους Σουηδούς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή τους, «ο κ. Samuelsson διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην επιχειρηματική και οικονομική αναμόρφωση της Volvo Cars, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2012, οδηγώντας την έκτοτε σε ρεκόρ πωλήσεων και κερδών».

auto.in.gr