Μετά την επιτυχία της M4 CS, η BMW αποφάσισε να εμπλουτίσει την γκάμα επιδόσεών της με μια ακόμα σκληροπυρηνική έκδοση με τα ίδια διακριτικά, αυτή την φορά με αφετηρία την M3.

Όπως ακριβώς και η «4άρα» με τα διακριτικά CS, η Μ3 CS είναι ταχύτερη, ελαφρύτερη και θα κατασκευαστεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό, αριθμώντας μόλις 1.200 αντίτυπα.

Στα «σπλάχνα της φιλοξενείται μια αναβαθμισμένη εκδοχή του «inline-six» των 3,0 λίτρων η οποία αποδίδει 460 ίππους, δηλαδή κατά 10 περισσότερους από την «απλή» Μ3, ενώ προσφέρει και κατά 10% αυξημένη ροπή, φτάνοντας τα 600 Nm.

Παράλληλα με την επιπλέον ισχύ, η M3 CS έχει περιορίσει το βάρος της κατά 49 κιλά με αποτέλεσμα σε συνάρτηση και με τα παραπάνω μεγέθη να ολοκληρώνει πλέον τη διαδικασία επιταχύνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα της διαμορφώνεται σε 280 χλμ./ώρα.

Επιπλέον των παραπάνω στοιχείων, η M3 CS έχει να επιδείξει ένα νέο σύστημα εξαγωγής το οποίο καταλήγει σε τέσσερις απολήξεις και επωφελείται από μια σειρά νέων ρυθμίσεων που μεταβάλλονται αναλόγως την επιλογή του προγράμματος οδήγησης από τα τρία διαθέσιμα (Comfort, Sport και Sport+) μέσω των οποίων τροποποιείται επίσης και ο βαθμός απόσβεσης των αμορτισέρ.

Η μετάδοσης της κίνησης πραγματοποιείται μέσω του γνωστού κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων της BMW το οποίο πλαισιώνεται από το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Active, στην ίδια διαμόρφωση που συναντάται και στην Μ3 με το Competition Package.

Tην εικόνα συμπληρώνει ένα σετ τροχών ελαφρού κράματος με ελαστικά Michelin Super Sport 265/35 R19 μπροστά και 285/30 R20 πίσω, δηλαδή αντίστοιχα των αυτοκινήτων που συμμετέχουν στο DTM. Το παζλ συμπληρώνεται από την παρουσία κεραμικών δισκόφρενων.

Σε ό,τι αφορά τις αισθητικές διαφοροποιήσεις που αναλαμβάνουν να σηματοδοτήσουν την ακόμα πιο σκληροπυρηνική υπόστασή της, η BMW M3 CS, διαθέτει ανασχεδιασμένο και κατά τι πιο επιθετικό μπροστινό τμήμα όπου κυριαρχούν οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, το νέο splitter από ανθρακόνημα, το πιο ανάγλυφο καπό ενώ στην θύρα του πορτ μπαγκάζ ξεχωρίζουν τα ανασχεδιασμένα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Αντιστοίχως στοχευμένες προς όφελος μιας πιο πολεμικής ατμόσφαιρας και αισθητικής είναι και οι αναβαθμίσεις στο εσωτερικό όπου ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα M τα οποία «ανήκουν» στον εξοπλισμό Competition Package, το σπορ τιμόνι του Μ Division ενώ δεν λείπουν και οι άφθονες αναφορές στο όνομα της έκδοσης και τα διακριτικά CS που κοσμούν αρκετά σημεία του θαλάμου επιβατών.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, σε όλο τον κόσμο θα διατεθούν μόλις 1.200 αντίτυπα.

auto.in.gr