«Κρίση και Ακρισία. 65 κείμενα για μια ταραγμένη δεκαετία» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη που αποτελείται από άρθρα του από τις αρχές της κρίσης έως και σήμερα.

«Αναδημοσιεύω αυτά τα κείμενα περισσότερο γιατί εκείνη την περίοδο που κάποιοι λίγοι μιλούσαμε για την οικονομία των παροχών που θα σκάσει κάποια στιγμή, απαξιωνόταν ως νεοφιλελεύθεροι, ανάλγητοι και κακοί. Αυτοί που έλεγαν πως η Ολυμπιακή πρέπει να κλείσει η να πουληθεί γιατί κοστίζει ενάμιση εκατομμύριο την ημέρα στον φορολογούμενο ήταν οι ανάλγητοι που ήθελαν να ξεπουλήσουν στα χρυσά σλοτς» μας λέει χαρακτηριστικά στο in.gr.

Το βιβλίο του αυτό χωρίζει τις περιόδους σε κρίσης για την περίοδο πριν την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και σε ακρισίας που κορυφώνεται όπως λέει ο ίδιος με το φαινόμενο των αγανακτισμένων και του δημοψηφίσματος όπου «Το 60% απάντησε όχι σε ένα ερώτημα που δεν κατάλαβε κανένας, ούτε εγώ».

Αν ιεραρχούσε τους υπεύθυνους της κρίσης ο Πάσχος Μανδραβέλης απαντά πως «πρώτα οι δημοσιογράφοι μετά οι πολιτικοί μετά οι συνδικαλιστές και μετά όλοι οι άλλοι. Οι δημοσιογράφοι είναι εκείνοι που έφτιαξαν ένα κλίμα που δεν τρέχει τίποτα».

Ορέστης Καρύπης

in.gr