Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Ευθύνη της κυβέρνησης οι φτωχοί εργαζόμενοι

Γεννηματά: Ευθύνη της κυβέρνησης οι φτωχοί εργαζόμενοι

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το φαινόμενο των φτωχών εργαζομένων και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, που διευρύνεται στην Ελλάδα και στο οποίο αναφέρονται δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου, επέρριψε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το φαινόμενο των φτωχών εργαζομένων και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, που διευρύνεται στην Ελλάδα και στο οποίο αναφέρονται δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου, επέρριψε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

«Το 1/3 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δουλεύει με μερική απασχόληση και μικτές αποδοχές 395 ευρώ. Εκεί φθάσαμε. Τώρα το θέμα κυριαρχεί και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί. Ό,τι τον ενοχλεί δεν υπάρχει», ανέφερε και έστρεψε τα πυρά της κριτικής της και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης το ίδιο. Τους ξεχνά επιδεικτικά στις αναφορές του», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε: «Ως εδώ. Δεν είναι η μιζέρια το μέλλον της νέας γενιάς της πατρίδας. Να μην μπορούν οι νέοι να φτιάξουν την ζωή τους. Οφείλουμε λύσεις: Η ανάπτυξη για μας δεν αφορά τους λίγους και ισχυρούς».

Όπως υπογράμμισε η κ. Γεννηματά «συνδέεται άρρηκτα με την πλήρη απασχόληση, με αξιοπρεπείς αμοιβές, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και ιδιαίτερα για τους νέους. Μέσα από ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις».

«ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγούν συνειδητά σε κατάρρευση τη δημόσια υγεία»

Το δεύτερο θέμα στο οποίο εστίασε την κριτική της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφια για το νέο ενιαίο φορέα στην προοδευτική παράταξη αφορά την κατάσταση στην Υγεία. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι οδηγούν συνειδητά πια σε κατάρρευση τη δημόσια υγεία, τα δημόσια νοσοκομεία.

«Όλα στον βωμό της ακραίας λιτότητας που υπέγραψαν. Εις βάρος ασθενών, ασφαλισμένων. Κατά 160 εκατομμύρια ευρώ ήταν μειωμένη η επιχορήγηση στα δημόσια νοσοκομεία μέσα στο 2017. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε μέσα είναι τραγικές. Οι υποδομές καταρρέουν. Ως αντιπολίτευση απαιτούσαν το 2014 εγγυημένη χρηματοδότηση του κράτους στον ΕΟΠΥΥ. Και τώρα οι ίδιοι αποδίδουν μόνο ένα μικρό ποσοστό, το 15% των χρημάτων που τότε είχαν δοθεί. Και τι κάνουν; Οι αυξημένες εισφορές των συνταξιούχων υπέρ ΕΟΠΥΥ δεν πάνε κατά κύριο λόγο στην υγεία, αλλά στις συντάξεις. Οι συνταξιούχοι, με άλλα λόγια, χρηματοδοτούν οι ίδιοι μέρος των συντάξεων που παίρνουν. Αναλγησία, αδιαφορία για τον απλό πολίτη και τα προβλήματά του. Είναι ώρα για λύσεις, είναι η ώρα του νέου ΕΣΥ. Η παράταξή μας και πάλι θα είναι πρωταγωνιστής», υπογράμμισε.

«Πάρτε το μέλλον της Κεντροαριστεράς στα χέρια σας»

Παράλληλα, απηύθυν κάλεσμα προς τους προοδευτικούς πολίτες να την εμπιστευτούν και να της δώσουν τη δύναμη να συνεχίσει όλα όσα οραματίζεται για τον χώρο της Κεντροαριστεράς, το χώρο της Δημοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Πάρτε το μέλλον της Κεντροαριστεράς στα χέρια σας. Ο κύβος ερρίφθη η σκυτάλη είναι τώρα σε εσάς. Ελάτε στις 12 Νοεμβρίου να ψηφίσετε κάνοντας τη μέρα αυτή μια γιορτή για τη δημοκρατία. Πρέπει να στείλετε το μήνυμα και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία ότι η νέα αλλαγή ξεκίνησε», είπε από το Ρέθυμνο.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι σε όλες τις περιοδείες της στην Ελλάδα αντιλήφθηκε πως η πρωτοβουλία της παίρνει σάρκα και οστά. «Περάσαμε από δύσκολες στιγμές αλλά δεν τα παράτησα. Είμαι αποφασισμένη και δεν τα παρατάω εύκολα, μιας και οφείλω να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια και να φτάσουμε στην πραγματική ελπίδα και νίκη. Γι’ αυτό το λόγο ζητάω ψήφο εμπιστοσύνης, να πάρω δύναμη από τη δύναμη σας, να κάνουμε όλοι μαζί πράξη το σχέδιο Ελλάδα, σχέδιο με προοδευτικό πρόσημο που το χρωστάμε στον Ελληνικό λαό».

Στο Ωδείο του Ρεθύμνου η κ. Γεννηματά μίλησε στους συγκεντρωμένους πολίτες για την ανάγκη η δημοκρατική παράταξη να αναλάβει τα ηνία και να πρωταγωνιστήσει σε όλες τις εξελίξεις, μη επιτρέποντας καμία οπισθοδρόμηση από όπου και αν αυτή προέρχεται. Δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες αλλά η επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό είπε η κ. Γεννηματά επισημαίνοντας ότι το «Σχέδιο Ελλάδα» είναι προσωπικός της στόχος που όμως θα τον πετύχει αν έχει δίπλα της όλους όσους συνεχίζουν να μάχονται για τη Δημοκρατία και την πρόοδο μέσα από τον προοδευτικό χώρο.

«Οι εκλογές της 12ης Νοεμβρίου δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση της προοδευτικής Παράταξης. Η αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξής αποτελεί σήμερα πολιτική αναγκαιότητα και συνδέεται με την ανασυγκρότηση του τόπου. Κάθε φορά που η Δημοκρατική Παράταξη είχε πρόβλημα, είχε πρόβλημα και η χώρα. Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρεις. Οι πολιτικοί συσχετισμοί θα αλλάξουν. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ. Η παράταξή μας γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής στις πολιτικές εξελίξεις. Για να οδηγήσει τη χώρα μας στην έξοδο από την κρίση και να φέρει καλύτερες ημέρες για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Για να τελειώνουμε με το νέο διχασμό του λαού μας, να τελειώνουμε με το λαϊκισμό, την υποκρισία, τη διγλωσσία, την ανικανότητα. Για να επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση με τη διαμόρφωση Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση… Με μια αξιόπιστη προοδευτική διακυβέρνηση, με το Σχέδιο Ελλάδα, που δίνει βάρος στην Περιφέρεια, στην παραγωγή και στην καινοτομία, μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Στόχος μας, που πρέπει να γίνει εθνικός στόχος: να δημιουργήσουμε δουλειές, συνθήκες, προϋποθέσεις, διαδρομές για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους και να γυρίσουν όλα αυτά που ξενιτεύτηκαν και αναζήτησαν την προκοπή εκτός Ελλάδας. Ζητώ εντολή ανατροπής του ζοφερού πολιτικού σκηνικού που βαλτώνει μέσα στον διπλό συντηρητισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Εγγυώμαι ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, στην πραγματική ελπίδα», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024