Η σουηδική φίρμα Uniti ανακοίνωσε την παρουσίαση του Uniti, του πρώτου της ηλεκτροκίνητου οχήματος για τις 7 Δεκεμβρίου με την προοπτική η διάθεσή του να ξεκινήσει από το 2019. Παρόλο που η αποκάλυψη ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος με φουτουριστικό σχεδιασμό δεν αποτελεί ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενα, δεν θα μπορούσε να πει κανείς το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο χρηματοδότησης του project.

H Uniti δημιουργήθηκε από τον Lewis Horne έναν γεννημένο στην Αυστραλία επιχειρηματία μόλις το 2016 και ανήκοντας στο νεοφυές είδος των… νεοφυών επιχειρήσεων, διεκδίκησε την χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός χαμηλού βάρους ηλεκτροκίνητου οχήματος πόλης και το οποίο υπόσχεται να καλύπτει τις αισθητικές και τεχνολογικές ανάγκες των millennials.

Για την ιστορία, σημειώνεται ότι το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στο κοινό, ένα ωοειδές compact τετράτροχο το οποίο κατασκευάζεται από ανθρακονήματα και άλλα, φιλικά προς το περιβάλλον, συνθετικά υλικά και διαθέτει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα διεύθυνσης και επαυξημένης πραγματικότητας μεγάλου μεγέθους head-up display, κέρδισε τις εντυπώσεις συγκεντρώνοντας μέσα από αντίστοιχες πλατφόρμες συλλογικής χρηματοδότησης το ποσό ρεκόρ των 18,5 εκ. στερλινών και το ενδιαφέρον περίπου 1.000 επενδυτών.

Κάπως έτσι στις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του στις νέοδμητες εγκαταστάσεις της Uniti στο Landskrona της Σουηδίας ενώ ήδη η εταιρεία έχει δεχτεί 915 παραγγελίες.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, πλην των προαναφερθέντων, αξίζει να σημειωθεί ότι το Uniti θα διατεθεί σε διθέσια και τετράθεσια διάταξη ενώ χάρη στην κατασκευή του από συνθετικά υλικά, έχει βάρος μόλις 450 κιλών, στοιχείο που επιτρέπει την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των μπαταριών του οι οποίες, σύμφωνα με τις συστάσεις, υπόσχονται αυτονομία 300 χλμ. Επίσης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τιμή του θα ξεκινά από τα 20.000 ευρώ.

Το χρονοδιάγραμμα του προβλέπει ότι μέσα στο 2018 θα γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός που απαιτεί η διαδικασία παραγωγής με την προοπτική αυτή να ξεκινήσει μέσα στο β΄εξάμηνο της χρονιάς και οι πρώτες παραδόσεις να γίνουν στις αρχές του 2019.

auto.in.gr