Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθαίρεσαν την γενική διευθύντρια από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Καθαίρεσαν την γενική διευθύντρια από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Mε απόφαση της υπουγρού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, παύεται η γενική διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), Ηλέκτρα Βενάκη.

Mε απόφαση της υπουγρού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, παύεται η γενική διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), Ηλέκτρα Βενάκη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου προκάλεσε έκπληξη στον χώρο καθώς δεν αναφέρονται πουθενά συγκεκριμένα οι λόγοι παύσης της κ. Βενάκη. Η γενική διευθύντρια ανέλαβε καθήκοντα τέλος Ιουλίου του 2016 με τριετή θητεία.

Η κ. Κονιόρδου κρίνει απαραίτητη την παύση της κ. Βενάκη από αυτήν τη θέση «για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΚ, για την οποία καθοριστική είναι η σχέση του Γενικού Διευθυντή (ΓΔ) με το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ).» Τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του Κέντρου Κινηματογράφου«για το μεταβατικό στάδιο μέχρι την πλήρωση της θέσης, θα ασκούνται από Διευθυντή του ΕΚΚ, κατόπιν αποφάσεων του ΔΣ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:
«Με την από 2-11-2017 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λυδίας Κονιόρδου, παύεται η κ. Ηλέκτρα Βενάκη από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Η πρόωρη λήξη της θητείας της (η κ. Βενάκη είχε αναλάβει καθήκοντα τέλος Ιουλίου του 2016 με τριετή θητεία) είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΚ για την οποία καθοριστική είναι η σχέση του Γενικού Διευθυντή (ΓΔ) με το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ).

Η υπουργός Πολιτισμού οφείλει να προστατεύει τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου και να παρεμβαίνει όταν απαιτείται, κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να αποφεύγονται σοβαρές δυσλειτουργίες με σκοπό να ασκούνται οι αρμοδιότητες των φορέων με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Ο νόμος προβλέπει ότι τα καθήκοντα του ΓΔ για το μεταβατικό στάδιο μέχρι την πλήρωση της θέσης, θα ασκούνται από Διευθυντή του ΕΚΚ, κατόπιν αποφάσεων του ΔΣ».

Tο βιογραφικό της Ηλέκτρας Βενάκη

Η Ηλέκτρα Βενάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές της στη Σχολή Σταυράκου (1987), απέκτησε το πτυχίο της και μεταπτυχιακό τίτλο στις κινηματογραφικές σπουδές στο Παρίσι (Paris I Panthéon – Sorbonne – 1990).

Έχει διδάξει στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., (2005-2007), στο Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση, ΤΕΑΠΗ (2008-2009), ενώ από το 2008 είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ), Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχει εργαστεί ως μοντέρ (1982-2010) σε πολλά ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και ταινίες μικρού μήκους.

Έχει διατελέσει υπεύθυνη Οπτικοακουστικών Παραγωγών του Οργανισμού Λαμπράκη (2000- 2005) και αρχισυντάκτης του κινηματογραφικού τμήματος του in.gr από την έναρξή του, το 1999 έως το 2005.

Είναι ιδρύτρια της αγγλόφωνης πλατφόρμας altcine.com (2011) για τον Βαλκανικό κινηματογράφο και του online φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους των Βαλκανίων, altcineAction! (2012).

Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων καθώς και μελέτες για τον ήχο, το μοντάζ και τις νέες τεχνολογίες στον κινηματόγραφο και έχει λάβει μέρος σε αντίστοιχα συνέδρια και ημερίδες.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024