Η αμερικανική εταιρεία η οποία έχει χτίσει την φήμη της ενασχολούμενη με ιστορικά Toyota Land Cruiser, παρουσίασε στην φετινή έκθεση SEMA, την πρώτη «Signature», όπως την ονομάζει, έκδοση, δηλαδή μια ρέπλικα του FJ43 Land Cruiser του 1981 που συνδυάζει όλα τα κλασικά στοιχεία, με ορισμένες σύγχρονες ανέσεις, δια χειρός FJ Company.

Το ατσάλινο πλαίσιο και αμάξωμα του Land Cruiser των αρχών της δεκαετίας του ’80 κατασκευάστηκαν εξαρχής, εξασφαλίζοντας με σύγχρονους όρους, την αντοχή στον χρόνο όπως επιβάλλει το σκληροτράχηλο είδος της συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων, ενώ για την βαφή του αμαξώματος επελέγη μια κλασική Toyota απόχρωση στο χρώμα της άμμου, ενώ έχουν προστεθεί και μια σειρά από αξεσουάρ όπως η τάπα της δεξαμενής καυσίμου και οι πλευρικοί καθρέφτες από αλουμίνιο σε απόχρωση Gunmetal Grey.

Στο μπροστινό τμήμα έχει τοποθετηθεί ένας παραδοσιακός εργάτης Winch 8274 ο οποίος συνδυάζεται με προφυλακτήρα της σειράς FJ40 όπου φιλοξενείται LED φωτισμός της Baja Disigns και μια ειδικά σχεδιασμένη γλύστρα αλουμινίου.

Κάτω από το καπό της Signature Edition βρίσκεται ένας V6 1GR-FE κινητήρας βενζίνης 4,0 λίτρων της Toyota o οποίος επωφελείται από νέο σύστημα ψεκασμού καυσίμου και αποδίδει 240 ίππους.

Η εικόνα συμπληρώνεται από μια ανασχεδιασμένη ανάρτηση η οποία ακολουθεί τη λογική των παραδοσιακών φύλλων σούστας αλλά συμπληρώνεται από αμορτισέρ της Fox Shock ενώ, τo σύστημα πέδησης προέρχεται από το Toyota 4Runner και αποτελείται από δισκόφρενα.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι ακόμα πιο ορατές καθώς εκτός από τις επενδύσεις από δέρμα, τα σπορ και θερμαινόμενα καθίσματα της Recaro, τις ειδικά σχεδιασμένες λεπτομέρειες όπως ο επιλογέας ταχυτήτων και οι χειρολαβές των παραθύρων η τα αλουμινένια πεντάλ, στην κεντρική κονσόλα φιλοξενείται και ένα iPad το οποίο συν τοις άλλοις, αναλαμβάνει να τροφοδοτεί το ηχοσύστημα Signature Sound System, ενώ στα εξοπλιστικά στοιχεία του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται και κλιματισμό. Κατά τα άλλα το ταμπλό διατηρεί την αναγνωρίσιμη σχεδίαση του αποτελούμενο από γυμνό μέταλλο και φιλοξενώντας τα παραδοσιακά όργανα και διακόπτες.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το Toyota Land Cruiser FJ Company Signature Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 αντίτυπα τα οποία θα διατεθούν προς 200.000 δολάρια. Για την ιστορία ένα ανακατασκευασμένο ιστορικό Land Cruiser ξεκινά από τις 85.000 δολάρια.

auto.in.gr