Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευγενία Κουνάκη: Πώς μου επιτέθηκαν οι χρυσαυγίτες [Βίντεο]

Ευγενία Κουνάκη: Πώς μου επιτέθηκαν οι χρυσαυγίτες [Βίντεο]

Τη στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε από χρυσαυγίτες έξω από το Εφετείο περιέγραψε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η Ευγενία Κουνάκη, η οποία είναι συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Θα πάω στο νοσοκομείο γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω. Δέχθηκα μπουνιά στο πρόσωπο και γέμισα αίματα», είπε η κυρία Κουνάκη, η οποία αναγνώρισε ένα στέλεχος της ΧΑ που φέρεται ότι ήταν από τους πρωτεργάτες της βίαιης επίθεσης, με την αστυνομία να τον αναζητεί.

Τη στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε από χρυσαυγίτες έξω από το Εφετείο περιέγραψε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η Ευγενία Κουνάκη, η οποία είναι συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Θα πάω στο νοσοκομείο γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω. Δέχθηκα μπουνιά στο πρόσωπο και γέμισα αίματα. Θεωρούσα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μας χτυπήσουν.

Αναφορικά με την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων, η κυρία Κουνάκη δήλωσε πως «υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ που θα μπορούσαν να έχουν κάνει κάποιο κλοιό να τους σταματήσουν είτε και να τους έχουν συλλάβει. Οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν. Δεν έγινε καν προσπάθεια σύλληψης».

«Μετά έγιναν κάποιες προσαγωγές. Σε αυτούς που προσήχθησαν δεν είναι ούτε ο Σωτήρης Δεβελέκος ούτε αυτός που με χτύπησε, τον οποίο άνετα θα μπορούσα να τον αναγνωρίσω» συνεχίζει η κυρία Κουνάκη.

«Τον Δεβελέκο τον γνώριζα. Είμαι σίγουρη ότι με ξέρει. Αφού από αυτούς οι οποίοι προσήχθησαν δεν είναι αυτός που με χτύπησε, θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη για όλους να ψάξουν να τους βρουν. Αλλά, αφού ο Δεβελέκος ήταν εκεί, θα πρέπει να συλληφθεί. Ξέρει καλά τι έγινε και δεν απέτρεψε κάποια προσπάθεια» καταλήγει.

Αναγνωρίστηκε στέλεχος ως πρωτεργάτης της επίθεσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται αναζητήσεις της Ασφάλειας Αττικής για τη σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, στελέχους της Χρυσής Αυγής, που φέρεται ότι ήταν από τους πρωτεργάτες της βίαιης επίθεσης και του τραυματισμού δύο γυναικών.

Ο χρυσαυγίτης αναγνωρίστηκε από την δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, επισημαίνοντας, όμως, ότι δεν είναι το άτομο που την χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο.

Ήδη αναζητήθηκε από κλιμάκια αστυνομικών στο σπίτι του και σε σημεία που συχνάζει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης ήταν οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου στο παρελθόν και από τα δραστήρια μέλη του νεοναζιστικού κόμματος.

in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024