Από τον Ντιέγκο Ριμπέρα έως τον σύγχρονό μας Μπάνκσι, οι τοίχοι αφηγούνται ιστορίες για τις πόλεις, τους ανθρώπους τους και τις εκάστοτε εποχές. Με έργα που σχεδιάζονται απευθείας στους τοίχους ή σε καμβά και χαρτί που έπειτα επικολλάται στις επιφάνειες των τοίχων (mural), οι καλλιτέχνες διηγούνται ιστορίες και εκφράζουν συναισθήματα. Αυτό θα κάνουν και οι μικροί φίλοι της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Στο εργαστήριο «Ο τοίχος έχει τη δική σου ιστορία» τ απαιδιά θα ζωγραφίσουν με τον διεθνώς αναγνωρισμένο ζωγράφο Στέλιο Φαϊτάκη.

Θα αντλήσουν έμπνευση από τη θάλασσα και «Τα ταξίδια του Οδυσσέα», τις περιπέτειες δηλαδή του πολυμήχανου Οδυσσέα και των συντρόφων του, τα τέρατα, τα εμπόδια, τις θυσίες και τις χαρές που έζησε παρέα μαζί τους!

Εσύ δεν έχεις παρά να φανταστείς τις δικές σου εικόνες για αυτό το ταξίδι, να αφουγκραστείς τα συναισθήματα που σου προκαλούν οι περιπέτειές του και να ζωγραφίσεις όλα αυτά σε χαρτί. Μετά, θα πάρουμε αυτά τα προσχέδιά και θα μάθουμε πώς να τα «μεγεθύνουμε», πώς δηλαδή από μια μικρή κλίμακα μπορούμε να φτιάξουμε ένα τελικό έργο σε μεγάλη κλίμακα, κατανοώντας βασικές αρχές της ζωγραφικής. Κυρίως, όμως, θα έχουμε φτιάξει όλοι μαζί μια κοινή τοιχογραφία για τις περιπέτειες του Οδυσσέα! Κουλ;

Συντελεστής:
Στέλιος Φαϊτάκης, ζωγράφος

Απευθύνεται σε:
Παιδιά 8-12 ετών

Ημερομηνίες:
Τα Σάββατα 4, 18, 25 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου & τα Σάββατα 2, 16 Δεκεμβρίου 2017

Ώρες:
11:00-14:00

Κόστος συμμετοχής:
54 ευρώ (και για τις 6 συναντήσεις)

in.gr