Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της εμπορικής του πορείας στην ευρωπαϊκή αγορά το Citroen C4 Cactus ανανεώνεται, υιοθετώντας ένα σαφώς πιο ώριμο σχεδιαστικό προφίλ.

Το μοναδικό crossover στη σημερινή γκάμα της Citroen -σύντομα οι Γάλλοι πρόκειται να προσθέσουν στην παλέτα τους το C3 Aircross- ακολουθεί το πρόσφατο σχεδιαστικό παράδειγμα του μικρότερου C3, απαντώντας σε εκείνους που μέχρι σήμερα τοποθετούσαν την ταμπέλα του εκκεντρικού στη γαλλική πρόταση.

Πέρα από τις εμφανείς σχεδιαστικές παρεμβάσεις στο μπροστινό και το πίσω τμήμα του αμαξώματος, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι τα περίφημα Airbumps στις πόρτες καταλαμβάνουν μια σημαντικά μικρότερη επιφάνεια.

Ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός περιλαμβάνει πλέον όλες τις σύγχρονες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας, ενώ ειδική μνεία γίνεται και στα νέα καθίσματα (Advance Comfort Seats) που για πρώτη φορά τοποθετούνται σε πρόταση της Citroen.

Αντιστοίχως, το ανανεωμένο C4 Cactus γίνεται το πρώτο μοντέλο της Citroen που διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά με τα προοδευτικής λειτουργίας αμορτισέρ (Progressive Hydraulic Cushions), τα οποία υπόσχονται ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά απόσβεσης και υψηλότερη ποιότητα κύλισης.

Σε επίπεδο κινητήρων, την οροφή θα αποτελέσουν οι 130 ίπποι του τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης των 1,2 λίτρων, ωστόσο, το ίδιο σύνολο θα προσφέρεται με 110 αλλά και 82 ίππους στην ατμοσφαιρική εκδοχή του.

Οι εκδόσεις diesel των 1,6 λίτρων θα γίνουν διαθέσιμες το φθινόπωρο του 2018, σε διαμορφώσεις των 100 και των 120 ίππων.

Η διάθεση του ανανεωμένου Citroen C4 Cactus στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2018.

auto.in.gr