Στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που απέρριψε την αίτηση αναστολής της ποινής των Ηριάννα και Περικλή αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας πως «κάθε απόφαση -και για το καλό και για το κακό- έχει τις συνέπειές της στο κύρος της Δικαιοσύνης, που όλοι πρέπει να το περιφρουρούμε, αλλά πρέπει να περιφρουρείται επίσης και από καλές δικαστικές αποφάσεις, γιατί εκεί ουσιαστικά έγκειται η καρδιά της νομιμοποίησης της δικαστικής εξουσίας».

«Υπάρχουν δικονομικοί κανόνες που συναρτώνται στενά με το κράτος Δικαίου, ο βασικότερος από τους οποίους είναι το τεκμήριο αθωότητας, που για να καμφθεί πρέπει να υπάρχουν πολύ ισχυρές αποδείξεις» δήλωσε ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Δεν πρέπει να μιλάει πολύ η εκτελεστική εξουσία για τη δικαστική, να μη δίνει την εντύπωση ότι θέλουμε να χειραγωγήσουμε τους δικαστές. Αυτό που είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι το αυτονόητο, ότι και για τις καλές και για τις κακές αποφάσεις η ευθύνη είναι πάντοτε στους ώμους του δικαστή, γι’ αυτό και είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς δικαστής» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

in.gr