Είναι γνωστό πως η διατροφή διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην προστασία της υγείας και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σχετική επιδείνωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων. Το συγκεκριμένο φαινόμενο επιφέρει ως αποτέλεσμα την έξαρση των κρουσμάτων διαφόρων χρόνιων διατροφοεξαρτώμενων εκφυλιστικών νοσημάτων.

Η Δευτέρα 16 Οκτωβρίου είναι μία ξεχωριστή ημέρα καθώς εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής.
Η ημέρα αντιπροσωπεύει την επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), ακριβώς που πριν από 72 χρόνια (16/10/1945). Μπορεί να θεωρηθεί ως «γενέθλια» ημέρα της επιστήμης της Διαιτολογίας, μιας που μας προσκαλεί να προβληματιστούμε ουσιαστικά σχετικά με την ποιότητα της διατροφής μας.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, η Επιστημονική Ομάδα Λόγω Διατροφής και η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία πιστές στο ετήσιο ραντεβού τους εδώ και 11 χρόνια, διοργανώνουν ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου… Θωρακίζω τον οργανισμό μου!», στον πεζόδρομο της οδού Δραγάτση πλησίον του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Στο παλίσιο της εκδήλωσης θα υπάρχει επιστημονική ενημέρωση, υπολογισμός του ατομικού  Δείκτη Μάζας Σώματος, Λιπομέτρηση, διανομή ενημερωτικών διατροφικών εκδόσεων και προϊοντικών δειγμάτων – εντύπων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Γιώργος Γαβρίλης, και εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά, ενώ θα μιλήσουν o διατροφολόγος Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης, η Έλλη Σπυροπούλου, δημοσιογράφος/πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα νοσήματα» και η παρουσιάστρια Έλλη Παπαγγελή.

health.in.gr