Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός Τζέισον Μόμοα, πρωταγωνιστής του Κόναν παλαιότερα και μέλος της σειράς Game of Thrones ως Καλ Ντρόγκο, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα αναφορικά με δηλώσεις που έκανε για τους βιασμούς.

Οι δηλώσεις του έγιναν το 2011, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου κόμικ στο οποίο παρεβρέθηκε μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές του Game of Thrones.

Εκεί, απαντώντας σε ερώτηση για το τι του αρέσει στις σειρές επιστημονικής φαντασίας, είπε πως «υπάρχουν τόσα που μπορώ να κάνω χωρίς συνέπειες, όπως το να ξεριζώσω κάποιου τη γλώσσα και να βιάσω ωραίες γυναίκες».

Το κοινό γέλασε ενώ η αμηχανία στα πρόσωπα των συμπρωταγωνιστών του ήταν εμφανής.Μετά το σκάνδαλο Γουάινσταϊν, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλες αναταραχές στο λαμπερό Χόλιγουντ, ένας χρήστης του Twitter βρήκε την επίμαχη δήλωση του Μόμοα και την ανήρτησε. Το κοινό καταδίκασε απερίφραστα τις δηλώσεις του.

Ο Μόμοα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την απολογία του για την ατυχή δήλωση.

Αναλυτικά έγραψε:

«Ξύπνησα στην Αυστραλία και είδα τις δικαιολογημένες αντιδράσεις από πολύ κόσμο για ένα άκομψο αστείο που έκανα πριν από πολύ καιρό και για το οποίο ειλικρινά λυπάμαι πολύ. Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος με τον εαυτό μου για την αναισθησία του σχολίου μου. Ξέρω πως η ειλικρινής μου απολογία δεν αναιρεί τα απαράδεκτα λόγια μου. Ο βιασμός και η σεξουαλική κακοποίηση μπορούν να αγγίξουν τον καθένα και έχω βιώσει από πρώτο χέρι τις φρικτές τους συνέπειες σε μέλη της οικογένειας μου και σε φίλους μου.
Η δήλωση μου ήταν πραγματικά ατυχής. Είναι απαράδεκτη και απολογούμαι με βαριά καρδιά για αυτή».

Επιμέλεια: Μάκης Ευθυμίου

in.gr