Με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ), στις 18-21 Οκτωβρίου, στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων της Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής και των ποικίλων σύγχρονων καθημερινών κλινικών προβλημάτων του ευρύτατου γνωστικού αντικειμένου της.

Στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, εκπαιδευτικά μαθήματα, ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους όσους δραστηριοποιούνται γύρω από αυτή την ειδικότητα να διευρύνουν και να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους προς όφελος των ασθενών.

Αξίζει να τονιστεί πως κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα υπάρξει «χώρος» και «χρόνος» για το κοινό ώστε να μπορεί να θέσει τα ερωτήματά του και τις πιθανές απορίες του για θέματα που άπτονται γύρω από την Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργικής. 

Θέματα όπως η χειρουργική αντιμετώπιση της γήρανσης και των δυσμορφιών του προσώπου και του κορμού γενικότερα, η αποκατάσταση του σώματος μετά τη μεγάλη απώλεια βάρους κιλών, η αισθητική και επανορθωτική χειρουργική του μαστού και οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (laser, ενέσιμα υλικά κ.λπ.), είναι μόνο μερικά από τα σημαντικά θέματα που βρίσκονται ψηλά στις αναζητήσεις των πολιτών. 

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, από τις 19:00 έως τις 20:00, ειδικευμένοι Πλαστικοί Χειρουργοί, μέλη της ΕΕΠΕΑΧ, θα δώσουν απαντήσεις στο κοινό για όλα τα θέματα που άπτονται της Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

Εξάλλου, στόχος του Συνεδρίου είναι να γνωστοποιήσει και να κοινοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η πρόοδος της Πλαστικής Χειρουργικής συμπορεύεται στενά  συνυφασμένη με την προσφορά στον άνθρωπο, τον κύριο άξονα της Ιπποκρατικής Ιατρικής.

Στο πλαίσιο του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής θα απονεμηθούν τα ακόλουθα βραβεία:

  • ΒΡΑΒΕΙΟ «Γ. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ»: Αθλοθετούμενο από την οικογένεια του αείμνηστου Γεωργίου Πολυκράτη, θεμελιωτή της Ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής στην Ελλάδα. Το βραβείο αποτελείται από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ συνοδευόμενο από δίπλωμα της ΕΕΠΕΑΧ Το βραβείο αυτό απονέμεται για την καλύτερη ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ή ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,
  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΕΠΕΑΧ: Αποτελεί βραβείο με χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ για την καλύτερη ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΕΠΕΑΧ: Αποτελεί βραβείο με χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ για την καλύτερη ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

health.in.gr