Την άμεση ενίσχυση του τοπικού ΕΚΑΒ Νάξου με διασώστες και γιατρούς, τη δημιουργία Βάσης Πλωτών Διακομιδών, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του προγράμματος Interreg και τη διάθεση νέου ασθενοφόρου, ανακοίνωσε κατά την επίσκεψη του στο νησί ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, συνοδεύοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, επισκέφθηκε τη Νάξο για τα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ανακοίνωσε τη δημιουργία της Πλωτής Βάσης η οποία θα συμβάλει στην πιο ασφαλή, ταχεία και οικονομική διακομιδή των επειγόντων περιστατικών, δεδομένου ότι η Νάξος κατέχει κεντρική θέση στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

Επίσης, στα πλαίσια υλοποίησης τους εν λόγω προγράμματος προβλέπεται η στελέχωση της Βάσης με τέσσερεις διασώστες και δυο γιατρούς, ενώ κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην ορεινή Νάξο δεσμεύτηκε για την στάθμευση ασθενοφόρου οχήματος στην περιοχή, το οποίο θα είναι 4Χ4 και θα μπορεί να κινείται ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Τη στάθμευση του εν λόγω ασθενοφόρου θα συνδράμουν η Πυροσβεστική και ο Δήμος Νάξου, αφού προηγηθεί η εκπαίδευση των οδηγών του από το ΕΚΑΒ.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr