Ευρεία διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων της αξιολόγησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θεανώ Φωτίου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Σπ. Παπακωνσταντίνου και ο γ.γ. Συντονισμού, Δ. Παπαγιαννάκος.

Το ραντεβού όλων των στελεχών κρίθηκε αναγκαίο για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση του πρωθυπουργού για την πορεία του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει η κυβέρνηση για την υλοποίηση των 95 προαπαιτούμενων, ενόψει και του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τη Δευτέρα θα συναντηθεί με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

in.gr