Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin DB11 Volante: Κόντρα στον καιρό

Aston Martin DB11 Volante: Κόντρα στον καιρό

Οι Βρετανοί έκαναν τα αποκαλυπτήρια της ανοιχτής εκδοχής της DB11 η οποία προσθέτει στο λεξιλόγιό της τα διακριτικά Volante και στα χαρακτηριστικά της μια υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή.


Η βρετανική φίρμα αποκάλυψε την ανοιχτή εκδοχή της DB11 η οποία αντικαθιστά την μεταλλική σταθερή οροφή της με μια αναδιπλούμενη υφασμάτινη η οποία υπόσχεται να προσφέρει νέες συγκινήσεις, απαιτώντας μόλις 14 δευτερόλεπτα για να μετατρέψει το γοητευτικό τετράτροχο σε μια νέα πιο… εξωστρεφή εμπειρία.

Αρχικά, η DB11 Volante θα είναι διαθέσιμη με τον γνωστό biturbo V9 των 4,0 λίτρων δια χειρός AMG ο οποίος, όπως και στην coupe έκδοση, θα αποδίδει 510 ίππους και 675 Nm ροπής και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς και συμπληρώνεται από την παρουσία διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Η Volante έκδοση είναι μόλις κατά 1/10 του δευτερολέπτου πιο αρχή από την DB11 Coupe στη διαδικασία από 0-100 χλμ./ώρα την οποία ολοκληρώνει σε 4,1 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα παραμένει ίδια στα 300 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η DB11 Volante χάρη στην νέα της αρχιτεκτονική την οποία μοιράζεται με την Coupe είναι και κατά 26 κιλά ελαφρύτερη από την DB9 ενώ παράλληλα η στρεπτική ακαμψία του πλαισίου έχει ενισχυθεί κατά 5%. Αυξημένη επίσης κατά 20% σε σχέση με την προκάτοχό της, DB9 Volante, είναι και η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ.

Παράλληλα με την νέα της οροφή η οποία απαιτεί 16 δευτερόλεπτα για να επανέλθει στην θέση της, η Volante διαθέτει και ορισμένες επιπλέον λεπτομέρειες σε σχέση με την DB11 Coupe, όπως για παράδειγμα η επενδεδυμένη με ξύλο πίσω όψη των προσκέφαλων, τα οποία εναρμονίζονται με την επένδυση της κεντρικής κονσόλας προς όφελος της αρμονίας όταν η οροφή είναι ανοιχτή.

Στο βασικό εξοπλισμό της ανήκουν τα δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα ενώ στις προαιρετικές επιλογές προστίθεται και το σύστημα ψύξης των καθισμάτων για όποιον το επιθυμεί.

Σε κάθε περίπτωση, στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν επίσης το infotainment με σύστημα πλοήγησης και οθόνη οκτώ ιντσών ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν την προσθήκη ενός ηχοσυστήματος Bang&Olufsen με 13 ηχεία.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η DB11 Volante διαθέτει για πρώτη φορά στην ιστορία των ανοιχτών μοντέλων της, υποδοχές ISOFIX στο πίσω κάθισμα.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024