Η μέση ηλικία των ανθρώπων που θεωρούνται οι πιο όμορφοι στον κόσμο, συνεχώς αυξάνεται και πλησιάζει πλέον τα 40, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Dermatology.

Αμερικανοί επιστήμονες συνέκριναν τον κατάλογο των διάσημων «Πιο Όμορφων Ανθρώπων» (World’s Most Beautiful) του περιοδικού People για το 1990, με τον αντίστοιχο κατάλογο του 2017 και διαπίστωσαν  ότι μέσα σε αυτές τις σχεδόν τρεις δεκαετίες η μέση ηλικία των πιο όμορφων σταρ του πλανήτη αυξήθηκε από τα 33,2 στα 38,9 έτη.

Ηθοποιοί όπως η Μισέλ Πφάιφερ και η Σάρον Στόουν που παραμένουν γοητευτικές στα 59 τους, έχουν συμβάλει στο να αυξηθεί η μέση ηλικία των πιο όμορφων ανθρώπων.

Η 49χρονη Τζούλια Ρόμπερτς, ανακηρύχθηκε φέτος δια ψηφοφορίας μεταξύ του κοινού, ως η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο – για πέμπτη φορά. Πφάιφερ, Στόουν και Ρόμπερτς είχαν συμπεριληφθεί επίσης στη λίστα του 1990.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, με επικεφαλής τη Δρ Νίλαμ Βάσι, διαπίστωσαν επίσης ότι με το πέρασμα των χρόνων, αυξάνονται οι πιο όμορφες με σκουρόχρωμο δέρμα.

Ενώ το 1990, που εγκαινιάστηκε ο ετήσιος κατάλογος World’s Most Beautiful από το People, με πρώτη νικήτρια τη Μισέλ Πφάιφερ, το 88% των διασημοτήτων στον κατάλογο είχαν ανοιχτού χρώματος δέρμα, φέτος το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 70%. Αντίστοιχα, έχει αυξηθεί από 12% το 1990 σε 30% φέτος το ποσοστό όσων έχουν σκούρο δέρμα.

Έχει, επίσης, αυξηθεί σε 40% το 2017, από 24% το 1990, το ποσοστό των όμορφων που δεν ανήκουν στη λευκή φυλή. Όμως, μόνο τέσσερις γυναίκες μη λευκές έχουν πάρει την πρώτη θέση: οι Χάλι Μπέρι, Τζένιφερ Λόπεζ, Μπιγιονσέ και Λουπίτα Νιγιόνγκο.

Τέλος, η λίστα των πιο όμορφων κυριαρχείται πλέον από γυναίκες: ενώ το 1990 ήταν το 52% του καταλόγου, το 2017 ήταν πια το 88%. Οι μόνοι άνδρες που έχουν κερδίσει τον τίτλο του «πιο όμορφου ανθρώπου» ήταν επί τρία συνεχόμενα χρόνια οι ηθοποιοί Μελ Γκίμπσον (1996), Τομ Κρουζ (1997) και Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (1998).

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ