Με έναν γιατρό έχει μείνει η Ογκολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, η οποία κινδυνεύει να κλείσει αφού όπως ο ίδιος γνωστοποίησε στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος στο τέλος του 2017 θα παραιτηθεί προκειμένου να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα.

Πρόκειται για τον διευθυντή της Παθολογικής Ογκολογίας, που έχει μείνει μόνος του για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των 4.000 καρκινοπαθων του νομού Φθιώτιδας και των γύρω περιοχών, που απευθύνονται στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας για να υποβληθούν σε χημειοθεραπείες.

Με βάση τα περιστατικά που εξυπηρετούνται η Ογκολογική Κλινική  θα έπρεπε να καλύπτεται με τρεις Ογκολόγους, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Αλλά η παραίτητη του μοναδικού γιατρού της κλινικής από 1 Ιανουαρίου του 2018 θέτει σε κίνδυνο την συνέχιση της λειτουργίας της με την ΠΟΕΔΗΝ να προειδοποιεί ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία των ασθενών αφού θα πρέπει να αναζητήσουν θεραπεία σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ αφήνει αιχμές και για ιδιωτικά συμφέροντα που θα επωφεληθούν από το κλείσιμο της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας, αφού στην πόλη λειτουργεί ιδιωτικό ογκολογικό κέντρο.

Τέλος, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το γενικότερα το Νοσοκομείο Λαμίας έχει τραγικές ελλείψεις προσωπικού, αφού το 50% των οργανικών θέσεων είναι ακάλυπτες. «Παρά ταύτα 20 μόνιμοι υπάλληλοι (κυρίως νοσηλευτές) είναι μετακινημένοι προς Υγειονομικές Μονάδες της Θεσσαλίας», σημειώνει με νόημα το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝ Λαμίας.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr