Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με αναφορά στον
αντιρατσιστικό νόμο απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής το
πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», το οποίο περιλαμβάνει
υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τους βουλευτές που ψήφισαν το νόμο για
την ταυτότητα φύλου.

Η εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο: «Βουλή – Τραβεστί Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους» και με υπότιτλο «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ», που παραπέμπει σε παρότρυνση άσκησης βίας κατά συγκεκριμένης ομάδας.

Παράλληλα, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το δημοσίευμα άσκησε ο δικηγόρος Αγης Τάτσης. Ο ενάγων υποστηρίζει πως το επίμαχο πρωτοσέλιο προτρέπει στη διάπραξη εγκλημάτων κατά ομοφυλόφιλων.

To δημοσίευμα καταδίακσε απερίφραστα το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντάς το ακραίο και ρατσιστικό.

Το Παρατηρητήριο ζήτησε να ασκηθεί δίωξη κατά της εφημερίδας για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Παράλληλα καλεί το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να πράξει τα δέοντα.

«Το σημερινό, προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

in.gr