Στην Ελλάδα οι «ανάγκες» της εσωτερικής υποτίμησης έχουν κάνει μόδα τις μειώσεις μισθών και τις καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας. Την ίδια ώρα, εργοδότες του εξωτερικού μετέρχονται παραδοσιακές μεθόδους προκειμένου να εξασφαλίζουν κίνητρα στους υπαλλήλους τους να δίνουν το «κάτι παραπάνω» στην άσκηση των καθηκόντων τους. Να μην εργάζονται, δηλαδή, με διεκπεραιωτική διάθεση αλλά να φροντίζουν να δίνουν μια «προστιθέμενη αξία» στο έργο που επιτελούν.

Ενα παράδειγμα γενναιόδωρου εργοδότη που αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro» αφορά έναν έμπορο αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Λυών, στη Γαλλία. Ο συγκεκριμένος εργοδότης για να γιορτάσει τα 25 χρόνια από την ίδρυση της μικρομεσαίας, σημειωτέον, επιχείρησής του με την επωνυμία Starterre, αποφάσισε να δώσει «πριμ απόδοσης» που κυμαίνονται από 500 και φθάνουν τα… 35.000 ευρώ!

Συνολικά οι εργαζόμενοι στη Starterre θα εισπράξουν περίπου 1,6 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο – εξυπακούεται ότι ο μηνιαίος μισθός θα καταβληθεί κανονικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ζαν-Λουί Μπρισό διευκρίνισε ότι τα πριμ θα ξεκινούν από τα 500 ευρώ για τους νεοπροσληφθέντες και θα φθάνουν μέχρι τα 35.000 ευρώ για όσους παρέχουν τις υπηρεσίες τους για περισσότερα από 20 χρόνια στην επιχείρηση…

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα»

in.gr