Με σύνθημα «Eπικοινώνησε με ένα ρευματολόγο τώρα! Μην καθυστερείς!», Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας στις 12 Οκτωβρίου, προγραμματίζει σειρά ενημερωτικών δράσεων ανά την Ελλάδα, για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στην Πλατεία δικαστηρίων στον Πύργο, από τις 11:00 έως τις 13:00 σε ειδικό ενημερωτικό περίπτερο της ΕΛΕΑΝΑ θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό για τους πολίτες.

Στην Αθήνα, θα υπάρχει την Πέμπτη ενημερωτικό περίπτερο της ΕΛΕΑΝΑ στην Πλατεία Συντάγματος από τις 10:00 έως τις 14:00 και θα μοιράζεται ενημερωτικό υλικό για τις ρευματικές παθήσεις.

Επίσης την Πέμπτη ο ρευματολογος Κώστας Ιορδάνου και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, η Μαρία Χριστοπουλου θα κάνουν δωρεάν εξέταση για τα μέλη της ΕΛΕΑΝΑ στα γραφεία τους.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου ενημερωτικό περίπτερο θα στηθεί στην Πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, από τις 10:00 έως τις 14:00 και θα γίνεται διανομή ενημερωτικού υλικού.

Τέλος, η Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ), υπό την καθηγήτρια Ρευματολογίας, Παρασκευή Βούλγαρη, η οποία έχει αναλάβει τη διεύθυνση της Κλινικής, να εξετασει ασθενείς που θα προσέλθουν με μυοσκελετικά προβλήματα, χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού την 12η Οκτωβρίου.

health.in.gr