Η 12η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας» το 1996, από τη Διεθνή Ένωση Ρευματολογίας και Αρθρίτιδας και η Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων συμμετέχοντας στον εορτασμό θα προσφέρει σχετικές εξετάσεις σε όσους το επιθυμούν, χωρίς ραντεβού.

Συγκεκριμένα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πιστή στο ετήσιο φθινοπωρινό κάλεσμα το επιστημονικό προσωπικό της Ρευματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας θα εξετάσει χωρίς προγραμματισμένα ραντεβού ασθενείς που επιθυμούν να προσέλθουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Έχοντας αρωγό στην προσπάθεια αυτή τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, οι Ρευματολόγοι καθώς και όλο το προσωπικό της Κλινικής είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να εξετασθούν.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα 103.000.000 άτομα στην Ευρώπη υποφέρουν από αρθρίτιδα και άλλες ρευματικές νόσους. Αρθρίτιδα είναι η φλεγμονή των αρθρώσεων που εκδηλώνεται με πόνο, δυσκαμψία, οίδημα, ερυθρότητα, καθώς και περιορισμό της κινητικότητας σε μια ή περισσότερες αρθρώσεις.

Το 14% του ελληνικού πληθυσμού επισκέπτονται το γιατρό τους με προβλήματα των αρθρώσεων.

Η αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας και είναι συχνότερη σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών.

Οι γυναίκες προσβάλλονται συχνότερα από αρθρίτιδα και συχνά παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα.

health.in.gr