«Στην απαγωγή Λεμπιδάκη υπήρξαν για εμάς τρείς πολύ κρίσιμες στιγμές. Η πρώτη τον περασμένο Ιούνιο με την πολυήμερη σιωπή των δραστών. Είχαμε απογοητευθεί και δεν αποκλείαμε οι απαγωγείς να είχαν σκοτώσει τον Μιχάλη Λεμπιδάκη ενώ και οι συγγενείς του ήταν απελπισμένοι».

«Όμως υπήρξαν πιο ψυχραιμες φωνές για παρελκυστικά παιχνίδια των δραστών και ότι ο 54χρονος ήταν υγιής. Στάλθηκαν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από την Αττική που ενθάρρυναν τους οικείους του επιχειρηματία και τους ζήτησαν να προχωρήσουν σε μία οποιαδήποτε ανακοίνωση. Ετσι ώστε να υπάρξει κάποια κινητικότητα και νεότερη επικοινωνία των απαγωγέων. Ετσι κι έγινε. Όμως υπήρχαν και άλλες δραματικές ώρες…» σημειώνει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν ένας από τους χειριστές της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

«Η δεύτερη κρίσιμη στιγμή ήταν όταν βρήκαμε, στις αρχές Ιουλίου, από σαρώσεις σε δρόμους του Ρεθύμνου -με ειδική φορητή συσκευή- το σήμα μίας από τις κάρτες SIM που χρησιμοποιούσαν οι δράστες που επέβαιναν σε ΙΧ που σταματήσαμε. Ετσι βρήκαμε τρία «σίγουρα» πρόσωπα που συμμετείχαν στην αρπαγή του κ. Λεμπιδάκηκαι ξετυλίξαμε το νήμα…».

Διαβάστε αναλυτικά στο tovima.gr

in.gr