Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin DB4 GT: Βρετανική αναγέννηση [Video]

Aston Martin DB4 GT: Βρετανική αναγέννηση [Video]

Η βρετανική φίρμα αποφάσισε να αναβιώσει την Lightweight DB4 GT της δεκαετίας του ’60 κατασκευάζοντας εκ νέου 25 ακόμα αντίτυπα τα οποία θα διατεθούν προς 1,5 εκ. στερλίνες και θα προστεθούν στην μακρά βρετανική παράδοση απο ρέπλικες που τιμούν με τον καλύτερο τρόπο τα πρωτότυπα.


Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά την λήξη της παραγωγής της, η DB4 GT επιστρέφει στις επάλξεις καθώς η Aston Martin αποφάσισε να κατασκευάσει ακόμα 25 αντίτυπα αποκλειστικά για αγωνιστικούς σκοπούς τα οποία, όπως και τα υπόλοιπα 75 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1959 και 1963 θα συναρμολογηθούν στο χέρι και υπακούοντας ακριβώς στις ίδιες προδιαγραφές αν και με ορισμένες βελτιώσεις.

Ήδη μάλιστα η Aston Martin έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις δοκιμές εξέλιξης, δίνοντας στη δημοσιότητα και το πρώτο video, όπου μία από τις πρώτες ρέπλικες της DB4 GT δοκιμάζει το βήμα της σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα δοκιμών στην Ευρώπη, στο Millbrook Proving Ground, αποκαλύπτοντας τη σχεδιαστική της πιστότητα στις αυθεντικές.

Όπως έχει διευκρινίσει η βρετανική φίρμα, οι 25 ρέπλικες θα κατασκευαστούν βάσει των προδιαγραφών των μόλις οκτώ Lightweight DB4 GT που είχαν κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’60 και οι οποίες, στην πλειονότητά τους έχουν αντέξει στο χρόνο, αλλάζοντας χέρια για ποσά που ξεπερνούν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των τριών εκατομμυρίων στερλινών.

Στην περίπτωση των νέων 25 «αντιγράφων» το τίμημα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Aston Martin, θα διαμορφωθεί σε περίπου 1,5 εκατομμύριο στερλίνες καθιστώντας τις ρέπλικες μια ιδιαίτερα συμφέρουσα αλλά και βελτιωμένη επιλογή καθώς θα υπάρξουν αναβαθμίσεις σε επίπεδο κινητήρα, συστήματος πέδησης και διεύθυνσης αλλά και προσθήκες που αφορούν την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας, καθιστώντας ευκολότερη την χρήση της.

Όπως και να έχει στην καρδιά τους θα βρεθεί ένας straight-six δια χειρός Tadek Marek απόδοσης 340 ίππων σε συνδυασμό με ένα κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων το οποίο θα μεταδίδει την κίνηση στον πίσω άξονα με την συνδρομή και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το συνολικό βάρος των αναβιωμένων DB4 GT δεν θα ξεπερνά τα 1.227 κιλά παρά την προσθήκη, κλωβού ασφαλείας βάσει προδιαγραφών FIA, πυροσβεστήρα και ζωνών ασφαλείας, δικαιολογώντας απόλυτα την παρουσία «Lightweight» στην ονομασία της.

Επίσης ως «continuation model», οι αριθμοί πλαισίου των «νέων» DB4 GT θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησε η τελευταία που κατασκευάστηκε το 1963. Επιπλέον, όπως έχει γίνει γνωστό η κατασκευή των 25 αντιτύπων θα πραγματοποιηθεί στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του Newport Pagnell, όπου παράγονταν πριν περίπου πέντε δεκαετίες και οι αρχέτυπες Lightweight DB4 GT.

auto.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024