Μία ακόμα πρωτιά έρχεται να προσθέσει στο ενεργητικό του το Toyota Prius. To δημοφιλέστερο υβριδικό τετράτροχο του πλανήτη, απολαμβάνει πλέον και την κορυφή εκείνης της κατηγορίας αυτοκινήτων που διαθέτουν τη δυνατότητα φόρτισης από δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά τετράτροχα ξεπέρασαν τους πρώτους εννέα μήνες του έτους σε παγκόσμιο επίπεδο τις 103.000 πωλήσεις, εκ των οποίων οι 35.109 αντιστοιχούν στο plug-in υβριδικό Toyota Prius.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf, ενώ στην τρίτη η κορυφαία πρόταση της Tesla, το Model S.

Μάλιστα σε επίπεδο κατασκευαστών, η Tesla βρίσκεται στην πρώτη θέση με συνολικά 59.263 πωλήσεις, σε μικρή απόσταση από την κινεζική BYD (57.288 πωλήσεις) και την BMW (55.683 πωλήσεις).

Πάντως, η συνολική εικόνα που παρουσιάζει η εν λόγω κατηγορία οχημάτων το 2017 είναι άκρως ενθαρρυντική, καθώς τα μεγέθη της εμφανίζονται μεγαλύτερα κατά 64%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.

auto.in.gr