Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγαλώνει η ανθρώπινη αλυσίδα αθλητών ενάντια στον Τραμπ [βίντεο]

Μεγαλώνει η ανθρώπινη αλυσίδα αθλητών ενάντια στον Τραμπ [βίντεο]

Την αντίθεσή τους στην πολιτική που εφαρμόζει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δείχνουν όλο και περισσότεροι αθλητές. Τελευταίο παράδειγμα το εξώφυλλο του γνωστού περιοδικού Sports Illustrated που συγκεντρώνει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλητισμού.

Όλο και περισσότεροι είναι οι αθλητές και οι άνθρωποι που ασχολούνται διοικητικά ή οργανωτικά με τα σπορ στις Ηνωμένες Πολιτείες που εκφράζουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές που εφαρμόζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Τελευταίο παράδειγμα το εξώφυλλο του γνωστού περιοδικού Sports Illustrated που συγκεντρώνει παίκτες όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς και ο Στεφ Κάρι από το NBA, τον προπονητή των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς Στιβ Κερ, τον κομισάριο του NFL Ρότζερ Γκούντελ αλλά και άλλες εξέχουσες αθλητικές φιγούρες, που αντιστέκονται στον διχασμό που θέλει να σπείρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το περιοδικό τους δείχνει να κρατούνται χέρι-χέρι με τον τίτλο: «Σε ένα έθνος διχασμένο, ο αθλητισμός είναι ενωμένος».

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω, να αφήσω ένα άτομο, ανεξάρτητα από τη δύναμη, ανεξάρτητα από τον αντίκτυπο που έχει, να χρησιμοποιήσει ποτέ τον αθλητισμό ως πλατφόρμα για να μας χωρίσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ενώ ξεκάθαρη θέση υπέρ των αθλητών πήρε και ο θρύλος του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Charlotte Observer»: «Ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα, στα οποία βασίζεται αυτή η χώρα, είναι η ελευθερία του λόγου. Έχουμε μια μακρά παράδοση ειρηνικών διαδηλώσεων. Αυτοί που εξασκούν το δικαίωμα να εκφράζονται ειρηνικά δεν πρέπει να περιθωριοποιούνται ή να εξοστρακίζονται. Σε μια περίοδο μεγάλης διχόνοιας και μίσους σε αυτή την χώρα, θα πρέπει να ψάχνουμε τρόπους συνεργασίας και υποστήριξης και όχι να δημιουργούμε εντάσεις».

Γονατίζουν, αψηφώντας τον Τραμπ, οι παίκτες του NFL

Τις προηγούμενες ημέρες, πολλοί παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου γονάτισαν πριν από τα ματς της National Football Ligue στα στάδια των Ηνωμένων Πολιτειών, αψηφώντας τον Ντόναλντ Τραμπ που ζήτησε την απόλυση των αθλητών που δεν σέβονται τον αμερικανικό εθνικό ύμνο.

Την κίνηση αυτή έκανε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016 ο πρώην quarterback των San Francisco 49ers Κόλιν Κέπερνικ που είχε γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου διαμαρτυρόμενος για το κύμα δολοφονιών μαύρων από λευκούς αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ζητήσει μποϊκοτάζ των ομάδων που δεν σέβονται τη σημαία και τη χώρα. Είχε γράψει και ανάλογο post στο Twitter, λέγοντας πως μπορεί να είναι ένας τρόπος «να ξεφορτωθούμε αυτές τις κινήσεις που δηλώνουν έλλειψη σεβασμού τόσο προς τη σημαία, όσο και προς τη χώρα».

Τέλος, για να υποστηρίξει το λόγο του ο Ντόναλντ Τραμπ, ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο ο Γιουσέιν Μπολτ διέκοψε μια συνέντευξη που έδινε εντός του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024