Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός λειτουργίας λόγω της θεομηνίας το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Εκτός λειτουργίας λόγω της θεομηνίας το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Τεχνικό κλιμάκιο της 4ης ΥΠΕ βρίσκεται από το πρωί στη Σαμοθράκη προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση του Κέντρου Υγείας του νησιού που επλήγη από την κακοκαιρία. Εν τω μεταξύ χθες Τρίτη ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας και ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας.

Τεχνικό κλιμάκιο της 4ης ΥΠΕ βρίσκεται από το πρωί στη Σαμοθράκη προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση του Κέντρου Υγείας του νησιού που επλήγη από την κακοκαιρία. Εν τω μεταξύ χθες Τρίτη ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, και ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου, πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας.

Το ισόγειο του κτιρίου έχει πλημμυρίσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης και η Πυροσβεστική κατάφερε να προσεγγίσει το χώρο μετά από πολλές ώρες για να κάνει απάντληση υδάτων. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός, η αποθήκη φαρμάκων και να υποστούν σοβαρές ζημιές το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Αυτή τη στιγμή, η λειτουργία του ΚΥ έχει μεταφερθεί στον 1ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα ιατρεία.

Οι κ.κ. Βαρδαρός και Παπαευσταθίου μετέβησαν με στρατιωτικό εναέριο μέσο, το μεσημέρι της Τρίτης στη Σαμοθράκη με στόχο να συντονίσουν τη διαδικασία αποκατάστασης και επαναλειτουργίας της δομής.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε αποστολή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα, έγιναν ενέργειες για την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης του ΚΥ και δρομολογήθηκε η αποστολή φορητού ακτινολογικού μηχανήματος και φορητού εργαστηριακού αναλυτή από άλλες υγειονομικές δομές της 4ης ΥΠΕ.

Επίσης, αποφασίστηκε η αποστολή κλιμακίου τεχνικών της 4ης ΥΠΕ για εκτίμηση τεχνικών ζητημάτων επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας και η επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης του έργου ανακατασκευής του ΚΥ στο ΕΣΠΑ.

Τέλος, οι κ.κ. Βαρδαρός και Παπαευσταθίου πραγματοποίησαν αυτοψία στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού (ΠΙ) προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) εφόσον παραστεί ανάγκη.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024