Για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, για τον οποίο είναι υποψήφιος, μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια «ιστορική ευκαιρία για ένα μεγάλο προοδευτικό κίνημα», ενώ σημείωσε πως ο πρώτος στόχος του νέου κόμματος θα είναι το 15%.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ότι διαφωνεί με την άποψη ότι η καθυστέρηση στην εκλογή αρχηγού κουράζει και αποθαρρύνει τους πολίτες, λέγοντας ότι η σχετική συζήτηση είναι «απολύτως αναγκαία» και προσθέτει: «Δεν πάμε σε ένα κόμμα προκάτ με προσυμφωνημένες παρασκηνιακά διαδικασίες. Διαφωνούμε, επιχειρηματολογούμε και όλο αυτό γίνεται μπροστά στους πολίτες».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στο μέλλον των κομμάτων που υπάρχουν στο κοινοβούλιο και συμμετέχουν στο εγχείρημα, λέγοντας ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού δεν θα ενωθούν αλλά θα συνεργάζονται υπό την ηγεσία του νέου αρχηγού.

«Και η κ. Γεννηματά και εγώ θα μπορούσαμε να είχαμε αρκεστεί στην ασφάλεια των κομμάτων μας. Αποφασίσαμε όμως να προχωρήσουμε ξέροντας ότι ο ένας από τους δύο μας θα χάσει. Θα κερδίσουν όμως ο χώρος και η χώρα» συμπλήρωσε, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο διάσπασης του νέου κόμματος μετά την ανάδειξη του αρχηγού, καθώς, όπως τόνισε «οι συμφωνίες είναι συμφωνίες», ενώ υπογράμμισε ότι «χρέος του νέου αρχηγού θα είναι να ενώνει και να μην λειτουργεί ως αρχηγός κάποιας τάσης».

in.gr