Συνάντηση έχουν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής με τη διοίκηση της εταιρείας Eldorado Gold.

Όπως δήλωσε το μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», Γ. Χατζής, «η Eldorado ανακοίνωσε από τον Καναδά ότι παίρνει πίσω την απόφασή της για αναστολή των εργασιών. Αυτήν τη φορά κερδίσαμε».

«Θα ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος με την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του George Burns. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι θα είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση για να συνεχιστεί αυτό το έργο που είναι για καλό όλων των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Χατζής.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στη συνέχεια πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν περίπου 1.000 μεταλλωρύχοι από την
Κασσάνδρα, όπως φαίνεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες από το
σημείο. Οι εργαζόμενοι της Eldorado Gold ζητούν λύση στο θέμα των αδειών
για τις Σκουριές.

Με σύνθημα «Σκουριές, χρυσός, ευημερία, κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία», οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τις αδειοδοτήσεις της εταιρείας.

Η κίνηση στη λεωφόρο Μεσογείων είχε διακοπεί, ενώ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας.

Εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων είχαν και συνάντηση με τον γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος Μιχάλη Βερροιόπουλο. «Γίνεται από ό,τι φαίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να λυθεί το θέμα μας, θεωρούμε και ειλικρινά πιστεύουμε πως θα βρεθεί λύση πολύ σύντομα»  δήλωσε ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος των εργαζομένων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας, μετά τη συνάντηση.

«Υπάρχει, πρόσθεσε, ένας έντιμος και ειλικρινής διάλογος με την εταιρεία. Δυστυχώς όμως χρειάζεται χρόνος για να δούμε και έμπρακτα αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα» σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Δηλαδή στο χρονικό ορίζοντα στον οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαιτησία μεταξύ του Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός.

Ως γνωστόν, σήμερα λήγει το «τελεσίγραφο» που έχει θέσει η Eldorado Gold για την άδεια στις Σκουριές. Το υπουργείο έχει προσφύγει στη διαιτησία. Το κείμενο της προσφυγής του Ελληνικού Δημοσίου στη διαιτησία για την υπόθεση των Σκουριών ανήρτησε πριν λίγο στην ιστοσελίδα του το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον 18σέλιδο κείμενο, όπου στις σελίδες 14 και 15 αναφέρονται τα αιτήματα της πλευράς του Δημοσίου.

Για να το δείτε πατήστε εδώ

ΑΠΕ-ΜΠΕ