Συνέχεια σε μια άκρως επιτυχημένη πορεία στην ευρύτερη κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου δίνει η Nissan, υποδεχόμενη στην Ελλάδα τις ανανεωμένες εκδόσεις των Qashqai και X-Trail.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αναβαθμίσεις δεν περιορίζονται στις επιφάνειες του αμαξώματος αλλά επεκτείνονται και στον εξοπλισμό, προσαρμόζοντας δύο προτάσεις με κοινή αφετηρία αλλά διαφορετικό προορισμό στις απαιτήσεις του σήμερα.

Σε ό,τι αφορά στο ανανεωμένο Qashqai, οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο μπροστινό τμήμα του αμαξώματος ορίζουν σαφείς διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο χθες και το σήμερα του δημοφιλούς crossover.

Από εκεί και πέρα ο λόγος ανήκει στις ανασχεδιασμένες ζάντες ελαφρού κράματος και στα επίσης νέα, τεχνολογίας LED, πίσω φωτιστικά σώματα. Τέλος, η χρωματική παλέτα του αυτοκινήτου εμπλουτίστηκε με νέες επιλογές, εξασφαλίζοντας ένα ακόμα σημείο διαφοροποίησης σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ουσιαστικότερες σε κάθε περίπτωση φαντάζουν οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο και συγκεκριμένα στο σύστημα διεύθυνσης και στην ανάρτηση, η χρήση αποτελεσματικότερων ηχομονωτικών υλικών και οι αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Αντιστοίχως, απαρατήρητες δεν θα μπορούσαν να περάσουν και οι αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί ο θάλαμος επιβατών, ξεκινώντας από το ανασχεδιασμένο τιμόνι και καταλήγοντας στον πλήθος των εφαρμογών ενεργητικής ασφάλειας η συνδυαστική λειτουργία των οποίων διαμορφώνει το ProPILOT (διαθέσιμο από την Άνοιξη του 2018) και εξασφαλίζει στο ανανεωμένο Qashqai χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης.

Από την αμέσως προηγούμενη έκδοση του αυτοκινήτου προέρχονται αντιθέτως τα κινητήρια σύνολα που το εξοπλίζουν. Την αρχή κάνει ο τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 1,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 115 ίππους και συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο, συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης.

Στους 163 ίππους φτάνει η ισχύς του επίσης υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων, ενώ σαφώς αποδοτικότερες λύσεις προσφέρουν τα πετρελαιοκίνητα σύνολα των 1,5 και 1,6 λίτρων με ισχύ 110 και 130 ίππων αντιστοίχως.

Μάλιστα με τον κινητήρα diesel των 1,6 λίτρων το best seller της Nissan διατίθεται σε δικίνητες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις.

Το ανανεωμένο Nissan ξεκινά στη χώρα μας από τα 19.190 ευρώ (1,2 115 PS), ενώ αφετηρία για την έκδοση diesel των 1,5 λίτρων αποτελούν τα 21.790 ευρώ.

auto.in.gr