Οι κορυφαίοι επεμβατικοί καρδιολόγοι της Ελλάδας θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του 10ου Συνεδρίου Επεμβατικής Καρδιολογίας και Ηλεκτροφυσιολογίας (10th Congress of Innovations in Interventional Cardiology and Electrophysiology), που διοργανώνει η Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και θα διεξαχθεί στις 14 – 16 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος το Συνέδριο έχει και επετειακό χαρακτήρα καθώς κλείνει τα 10 χρόνια επιστημονικής έρευνας και συμβολής στην εκπαίδευση των καρδιολόγων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από την επιστημονική κοινότητα και από το κοινό η Τελετή Έναρξης στην οποία προσκεκλημένος είναι ο διεθνώς καταξιωμένος καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και προέδρος του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του Γήρατος, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο κ. Στεφανάδης θα πλαισιώσει την τελετή με την εναρκτήρια ομιλία «To παρόν και το μέλλον της επεμβατικής καρδιολογίας».

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Επεμβατική Καρδιολογία και Ηλεκτροφυσιολογία από διακεκριμένους ομιλητές καιη χρησιμότητά τους στην καθημερινή κλινική πράξη, ώστε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμοεπιστημονικό εργαλείο και στους μη επεμβατικούς καρδιολόγους. Τα θέματα πουθα αναπτυχθούν θα αφορούν όλο το φάσμα της επεμβατικής καρδιολογίας καιηλεκτροφυσιολογίας.

Σημαντική είναι φέτος η συμμετοχή του καθηγητή Alec Vahanian, διευθυντή του
Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Bichat στο Παρίσι. Για τέταρτη φορά επίσης, θα υπάρχει παρουσίαση μαγνητοσκοπημένων επεμβατικών πράξεων (TAVI, Mitraclip, ολικές αποφράξεις στεφανιαίων αρτηριών κ.λπ.) με σύγχρονο σχολιασμό από ειδικούς επεμβατικούς καρδιολόγους.

Παράλληλα στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά το1ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο Νοσηλευτών – Χειριστών ΕπεμβατικήςΚαρδιολογίας και Ηλεκτροφυσιολογίας.

health.in.gr