Στην όξυνση του προβλήματος των αστέγων οδήγησαν οι πολιτικές που εφάρμοσαν οι βρετανικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, με τον σχετικό αριθμό να αυξάνεται κατά 60% μέσα σε έξι χρόνια.

Η αύξηση των ενοικίων και οι περικοπές στον τομέα της πρόνοιας, έχουν οδηγήσει περισσότερες από 77.000 οικογένειες να διαμένουν σε προσωρινά καταλύματα, ενώ ο αριθμός των ατόμων που κοιμούνται στο δρόμο έχει διπλασιαστεί σε περίπου 4.000 στο ίδιο διάστημα όπως επισήμανε η Εθνική Ελεγκτική Υπηρεσία.

«Το πρόβλημα των αστέγων σε κάθε μορφή του κατέγραψε σημαντική άνοδο» έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο επικεφαλής της Εθνικής Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Άμιας Μορς, σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

«Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους που η (κυβέρνηση) επιμένει με αυτή την ήπια προσέγγιση ενώπιον ενός τόσο ορατά επιδεινώμενου προβλήματος» συμπλήρωσε.
Στις επικρίσεις, η κυβέρνηση απαντά ότι θα επενδύσει 550 εκατομμύρια λίρες έως το 2020 και θα εφαρμόσει την «πλέον φιλόδοξη νομοθετική μεταρρύθμιση εδώ και δεκαετίες» προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα.

«Πρόκειται για εθνικό σκάνδαλο καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται άστεγοι κάθε χρόνο» σημείωσε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Μεγκ Χίλιερ, που προεδρεύει της Επιτροπής Δημοσίων Εσόδων του κοινοβουλίου και συμπλήρωσε πως «η έκθεση αντανακλά το πραγματικό ανθρώπινο κόστος της αποτυχίας της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε προσιτή στέγαση».

in.gr