Επιχειρώντας να αντιστρέψει την εικόνα που έχει σχηματιστεί τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τις ξένες επενδύσεις στην χώρα μας, το Μαξίμου επενδύει επικοινωνιακά στο αυριανό Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο του οποίου θα υπογραφεί και η συμφωνία παραχώρησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους.

Ωστόσο, κοινή είναι η αίσθηση ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίζει διπλό παιχνίδι με τις ξένες επενδύσεις. Ως γνωστόν, τον ξαφνικό έρωτα του Αλέξη Τσίπρα με τους επενδυτές διαδέχεται η επίθεση κατά της Eldorado Gold, ενώ νέο μέτωπο άνοιξε με τη γερμανική κοινοπραξία Fraport – που έχει αναλάβει τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων – ο Χρήστος Σπίρτζης.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Χαλκιδικής, η κυβέρνηση εμμένει στη σκληρή γραμμή. Η υπόθεση, ωστόσο, αποτελεί αφορμή για να επιστρέψουν τα αρνητικά για την Ελλάδα σχόλια στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου – με αποτέλεσμα το Μαξίμου να επιχειρήσει επικοινωνιακή αντεπίθεση και να καλέσει εσπευσμένα προς ενημέρωση τους ξένους ανταποκριτές στην Αθήνα.

Έντονα εξακολουθεί να συζητείται και η παρέμβαση του συμβούλου του πρωθυπουργού, Νίκου Καρανίκα και η… ευχή να πάει «στα τσακίδια» η καναδική εταιρεία. Το σχόλιο Καρανίκα προκαλεί εσωτερικές αναταράξεις σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της κάλυψης που του παρέχει το Μαξίμου διά της σιωπής του και ερμηνεύεται ως έμμεση στήριξη, ακυρώνοντας τους ισχυρισμούς περί «προσωπικής τοποθέτησης».