Η πολιτική κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση με «φόντο» τις ξένες επενδύσεις στη χώρα μας συνεχίζεται, με το Μέγαρο Μαξίμου να απαντά στη Νέα Δημοκρατία μέσω διαρροών προς τους δημοσιογράφους.

Στο non paper που εξέδωσε το Μαξίμου, αναφέρεται ότι «η ΝΔ ματαιοπονεί» και επισημαίνεται πως «όσα επικοινωνιακά σόου και να σκηνοθετήσει δεν μπορεί να αποτρέψει το διεθνές θετικό επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα, αλλά και ούτε να παραγράψει όσα έχει η σημερινή κυβέρνηση για τις επενδύσεις».

Στη συνέχεια της άτυπης ανακοίνωσης, γίνεται αναφορά στις συμφωνίες για τα έργα που έχουν γίνει από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τονίζεται πως «οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2016 σημείωσαν υψηλό δεκαετίας και το 2017 αναμένεται περαιτέρω βελτίωση, καθώς ήδη το πρώτο εξάμηνο είχαμε εισροή πάνω από 1,6 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία».

«Η πραγματικότητα, λοιπόν, χαλάει το μύθο της ΝΔ» υπογραμμίζει το non paper και συμπληρώνει πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεγάλη μάχη για να ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση του νέου παραγωγικού μοντέλου με σεβασμό στους εργαζόμενους, το περιβάλλον και την τήρηση της κείμενης ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

in.gr