Να αποδείξει πως επιθυμεί τις ξένες επενδύσεις ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στο θέμα των Σκουριών και της αντιπαράθεσης της εταιρείας με το αρμόδιο υπουργείο.

«Η επένδυση έχει γίνει, ο επενδυτής έχει βάλει χρήματα. Το θέμα είναι να δούμε τι κάνουμε τώρα. Εμείς θέλουμε να ελεγχθούν όλα τα στοιχεία, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, πρέπει η εταιρεία να λειτουργεί με παράταση της διαδικασίας για να εξεταστούν οι φάκελοι. Σαφώς και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, αλλά η επένδυση δεν μπορεί να περιμένει, φαίνεται έτσι ότι δεν θέλουμε τις επενδύσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός είναι δηλητηριασμένος από τη νοοτροπία του κρατισμού» και σημείωσε ότι η Ένωση Κεντρώων «θέτει το ζήτημα του ορυκτού πλούτου, η χώρα πρέπει να κερδίζει κάτι επιπλέον από αυτή την επένδυση. Δηλαδή εκτός από τις υποχρεώσεις που έχει μία επιχείρηση να πληρώνει φόρους, ασφαλιστικά ταμεία, να πληρώνει και ένα 8-10% στο ελληνικό Δημόσιο. Αυτό το θέμα θα το θέσουμε στην Βουλή, να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα και η κυβέρνηση».

in.gr