Τις παράκτιες περιοχές του Σαρωνικού που έχουν παρουσιαστεί πετρελαιοκηλίδες μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» θα επισκεφθούν την Πέμπτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.

Με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών, μιας και το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου, θα βρεθούν στις παραλίες του Πειραιά ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διονύσιος Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των στελεχών του υπουργείου με βουλευτές της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά, όπου θα ενημερωθούν για τις ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση από το μικρό δεξαμενόπλοιο.

Παράλληλα, ο κ. Σαντορινιός θα μεταβεί μαζί με τον αναπληρωτή υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο θα μεταβούν στη Σαλαμίνα, όπου θα έχουν συνάντηση με τη δήμαρχο Ισιδώρα Νάννου, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής στο νησί.

in.gr