Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση που έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να αποφανθεί για το αν υπάρχει τελικώς δασική έκταση στο χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό ή όχι. Τι αποφασίσθηκε; Ότι αύριο θα πάει εκεί κλιμάκιο του, για να διαπιστώσει αν υφίσταται τελικώς δάσος!

Η επένδυση στο Ελληνικό έχει εξελιχθεί σε ένα σήριαλ, χωρίς τέλος, από πολλές απόψεις. Άλλο παράδειγμα;
Μία πρόταση, που αν τελικώς υιοθετηθεί, θα λειτουργήσει ως άλλο ένα μεγάλο εμπόδιο για την επένδυση στο Ελληνικό, φέρεται να συζητείται στο παρασκήνιο. Σύμφωνα με αυτή, εξετάζεται το ενδεχόμενο της παράκαμψης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), όπου επρόκειτο χθες το βράδυ να συζητηθεί το θέμα της κήρυξης ως αρχαιολογικής μιας μεγάλης έκτασης στο χώρο όπου προβλέπεται να υλοποιηθεί η επένδυση.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο συνεπάγεται ότι αυτή η τελευταία θα είναι εσαεί όμηρος μιας εκκρεμότητας. Την οποία κάποια στιγμή μπορεί να επικαλεσθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας και να αποφασίσει «πάγωμα» κάθε δραστηριότητας.

Το συμπέρασμα; Αν η πλευρά των επενδυτών αποφασίσει να προχωρήσει τις δράσεις της, θα πρέπει να έχει υπόψη της ότι θα κινείται πάντα σε ένα τεντωμένο σχοινί. Γι αυτό και δεν θα το κάνει. Και γι’ αυτό θα περιμένει μια οριστική απόφαση του ΚΑΣ. Στο οποίο, προς το παρόν, φαίνεται να διαμορφώνεται μια πλειοψηφία που τάσσεται υπέρ της κήρυξης του χώρου σε …αρχαιολογικό! Οπότε; Οποτε θα πρέπει να περιμένει. Εως πότε, είναι άγνωστο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ειδικά οι ξένοι που συμμετέχουν στο επενδυτικό σχήμα, έχουν κουραστεί. Κι αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Lamda Development, του ομίλου Λάτση, προς την πλευρά τους, δεν αποκλείεται και να είχαν αποχωρήσει. Το συμπέρασμα; Τα χρονικά περιθώρια και εδώ στενεύουν.