Μια νέα σειρά μοντέλων πρόκειται να διαθέσει η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στην ευρωπαϊκή ήπειρο, επιλέγοντας μάλιστα μια νέα φίρμα για το λανσάρισμα των νέων προτάσεών της.

Το πρώτο δείγμα γραφής της Exeed παρουσιάστηκε στο πλέον ανταγωνιστικό περιβάλλον που δεν είναι από εκείνο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Πρόκειται για το TX PHEV ή αν προτιμάτε ένα μικρομεσαίων διαστάσεων SUV το οποίο εφοδιάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύνολο.

Πέρα, λοιπόν, από τον ελκυστικό σχεδιασμό του και τις σύγχρονες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας που το συνοδεύουν, το TX PHEV συνδυάζει τη λειτουργία ενός υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων και απόδοσης 110 kW (150 ίπποι) με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που με τη σειρά του προσφέρει 85 kW.

Χάρη σε αυτόν τον συνδυασμό, το TX PHEV επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα, χωρίς ωστόσο η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου να υπερβαίνει σε μεικτές συνθήκες τα 1,8 λίτρα/100 χλμ.

Μάλιστα, οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου με τις οποίες εξοπλίζεται το κινεζικό SUV εξασφαλίζουν σύμφωνα με την Exeed αυτονομία 70 χιλιομέτρων και τη δυνατότητα κίνησης με ταχύτητα ως και 120 χλμ./ώρα.

Αν και δεν έχει γνωστή η ημερομηνία που θα ξεκινήσει η εμπορική διάθεση του TX PHEV στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όλα δείχνουν πως η εξέλιξη του αυτοκινήτου έχει ολοκληρωθεί.

auto.in.gr