Ο αριθμός των μελών της πρώτης οικογένειας των ΗΠΑ δεν μπορεί να απαρατήρητος. Πατέρας πέντε παιδιών από τρεις διαφορετικούς γάμους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ηλικίας 71 ετών, έχει πλέον εννέα εγγόνια.

«Η Λάρα κι εγώ με χαρά ανακοινώνουμε τη γέννηση του γιου μας, Έρικ «Λουκ» Τραμπ, στις 08.50 το πρωί» ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα στο Twitter ο τρίτος κατά σειρά γιος του Αμερικανού προέδρου, ο Έρικ Τραμπ.

Μαζί με τον αδερφό του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο Έρικ έχει δεχθεί κριτικές για το κυνήγι μεγάλων ζώων. Κατηγορήθηκε ακόμη για παραβίαση νόμου όταν με φωτογραφία στο Twitter εμφάνισε συμπληρωμένο ψηφοδέλτιο γράφοντας για το «απίστευτο» εκείνο συναίσθημα που του χάρισε η ψήφος στον πατέρα του.

Η σύζυγος τού Έρικ, Λάρα Γιουνάσκα, πρώην τηλεοπτική παραγωγός και ιππεύτρια, έχει αναπτύξει δράσεις υπέρ της προστασίας των ζώων. Το γεγονός αυτό δεν μένει ασχολίαστο αφού ο Έρικ βρίσκεται στην απέναντι όχθη κυνηγώντας μεγάλα ζώα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο μεγαλύτερος από τα τρία παιδιά που ο μεγιστάνας απέκτησε με την πρώτη του σύζυγο Ιβάνα, έχει πέντε παιδιά. Η Ιβάνκα Τραμπ, η δεύτερη κατά σειρά, έχει τρία παιδιά.

Η Τίφανι Τραμπ, κόρη του Ντόναλντ Τραμπ με τη δεύτερη σύζυγό του, την ηθοποιό Μάρλα Μέιπλς, δεν έχει παιδιά.

Ο Μπάρον Τραμπ, ηλικίας 11 ετών, γιος του Ντόναλντ και της Μελάνιας Τραμπ, ζει στον Λευκό Οίκο μαζί με τους γονείς του.