Η αναχώρηση Μακρόν και συνολικά η διήμερη επίσκεψή του σε Αθήνα δεν αντιμετωπίστηκε το ίδιο θετικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Το ΚΚΕ ήταν ιδιαίτερα οξύ στην τοποθέτησή του. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να στηρίξει το αφήγημα της “δίκαιης ανάπτυξης» και την απάτη της “νέας Ευρώπης” φτάνει σε σημείο να υπερθεματίζει σε ύμνους για την ΕΕ, εξωραΐζοντας τη βάρβαρη πολιτική της. Η Γαλλία, όπου σήμερα οι καπιταλιστές πανηγυρίζουν για τις νέες αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μακρόν, είναι βασικός πυλώνας αυτού του αντιδραστικού οικοδομήματος κι όχι δύναμη αλλαγής, πολύ περισσότερο φιλολαϊκό αντίβαρο», ανέφερε το Γραφείο Τύπου του Περισσού.

Και συμπλήρωνε: «Οι όποιες αντιθέσεις υπάρχουν μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών, εξαιτίας και του ανοίγματος της ψαλίδας υπέρ της Γερμανίας, δεν τις εμποδίζουν να είναι απόλυτα ενωμένες εναντίον των εργαζομένων και των λαών. Η ΕΕ των μονοπωλίων θα γίνεται χειρότερη, πιο αντιδραστική, πιο αντιλαϊκή για όλους τους λαούς των κρατών – μελών της. Τα περί δημοσιονομικής, οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης, που οραματίζεται ο πρωθυπουργός, με Υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά και Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής, είναι το «ξαναζεσταμένο φαγητό», που σερβίρεται στο λαό, γιατί ξέρει ότι μεγαλώνει η δυσαρέσκειά του απέναντι στην ΕΕ και την κυβέρνησή του».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί πως το ΚΚΕ στην ίδια ανακοίνωση του …προβλέπει το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα: «Όσο για τις ειρωνείες του πρωθυπουργού σχετικά με το ηρωικό κοσμοϊστορικό γεγονός της Παρισινής Κομμούνας, αυτό αποδεικνύει απλά ποιο είναι το στρατόπεδο που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, μετά το τέλος της πρωθυπουργικής του θητείας, θα μπορεί με αξιώσεις να κάνει την «γήινη έφοδό του» ως διαφημιστής – στέλεχος καπιταλιστικής επιχείρησης».