Οι σύλλογοι της Premier League ψήφισαν υπέρ της πρότασης να λήξει η μεταγραφική περίοδος του επόμενου καλοκαιριού πριν από την έναρξη της σεζόν.

Οι προπονητές διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι η δυνατότητα των παικτών να πάρουν μεταγραφή ενώ η σεζόν έχει αρχίσει προκαλούσε αναστάτωση στις ομάδες τους και τις προετοιμασίες τους.

Έτσι, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η μεταγραφική περίοδος θα κλείνει στις 17:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη πριν από την έναρξη της σεζόν στην Premier League.

Στην ψηφοφορία δεν υπήρξε ομοφωνία. Οι σύλλογοι πάντως, θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να παραχωρούν ποδοσφαιριστές έως το τέλος της «κανονικής» μεταγραφικής περιόδου.

Η μεταγραφική περίοδος ανά την Ευρώπη λήγει στις 31 Αυγούστου. Η κίνηση αυτή της Premier League σημαίνει ότι, ενώ οι σύλλογοι θα μπορούν να παραχωρούν παίκτες μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα σταματήσουν να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν παίκτες στις 9 Αυγούστου για τη σεζόν 2018-19.

Οι σύλλογοι της Premier League θα μπορούν να παραχωρήσουν παίκτες σε άλλα πρωταθλήματα, των οποίων η μεταγραφική περίοδος παραμένει «ανοιχτή» για το υπόλοιπο του Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα οι αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών θα μπορούν να συνεχίζονται έως τις 31 Αυγούστου, ενώ η μεταγραφική περίοδος στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας παραμένει αναλλοίωτη, με τους συλλόγους να μπορούν να παραχωρήσουν παίκτες σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, εκτός εάν η Football League αποφασίσει να… ευθυγραμμίσει τη μεταγραφική περίοδό της με αυτήν της Premier League.

Οι ιδιοκτήτες των συλλόγων της Football League έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν την κίνηση της Premier League, αλλά απαιτούν μεγαλύτερο διάλογο με τους μετόχους, προτού πάρουν μια απόφαση.

Πάντως, η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου στην Premier League παραμένει ανεπηρέαστη από τις επικείμενες αλλαγές.

Ο αριθμός των συλλόγων της Premier League που ήθελαν την αλλαγή στην ημερομηνία λήξης της μεταγραφικής περιόδου δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, αλλά, προκειμένου να εγκριθεί η εν λόγω πρόταση, θα έπρεπε να πάρει τουλάχιστον 14 θετικές ψήφους μεταξύ των 20 συλλόγων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ