Οι καταζητούμενοι και οι σεξουαλικοί παραβάτες δεν θα γίνονται δεκτοί στα καταφύγια όπου θα φιλοξενούνται οι κάτοικοι, όταν πλήξει τη Φλόριντα ο πολύ επικίνδυνος τροπικός κυκλώνας Ιρμα, προειδοποίησε την Τετάρτη σερίφης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

«Αν αναζητήσετε καταφύγιο, σας προειδοποιούμε: αστυνομικοί θα βρίσκονται εκεί για να ελέγχουν την ταυτότητά σας. Οι σεξουαλικοί παραβάτες δεν θα γίνονται δεκτοί» έγραψε στο Twitter ο Γκρέιντι Τζαντ, σερίφης της κομητείας Πολκ.

«Αν είστε καταζητούμενος, θα σας συνοδεύσουμε με μεγάλη μας χαρά στο ασφαλές και καλά φυλασσόμενο καταφύγιο της φυλακής της κομητείας Πολκ», πρόσθεσε.

«Τελεία και παύλα»

Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου καταδίκασαν έντονα τις δηλώσεις του σερίφη, κατηγορώντας τον ότι θέλει να επωφεληθεί από τον κυκλώνα για να κάνει συλλήψεις.

Αλλοι σχολίασαν ότι ο Τζαντ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπους που κατηγορούνται για ήσσονος σημασίας αδικήματα, όπως οδικές παραβάσεις, οι οποίοι μπορεί να φοβηθούν να πάνε στα καταφύγια.

Ομως ο ίδιος επέμεινε στη στάση του: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε και δεν θα επιτρέψουμε να βρεθούν αθώα παιδιά σε καταφύγιο μαζί με σεξουαλικούς παραβάτες. Τελεία και παύλα».

Ο κυκλώνας Ιρμα έπληξε ήδη τα νησιά Αγιος Βαρθολομαίος και Αγιος Μαρτίνος και απειλεί πλέον το Πουέρτο Ρίκο, την Αϊτή και τη Φλόριντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ