«Ενοικιάζεται κοκκινόψαρο για τη νύχτα». Ο διευθυντής ξενοδοχείου στο Βέλγιο είχε την ιδέα να προσφέρει την υπηρεσία αυτή ώστε να ψυχαγωγεί τους πελάτες που στέκονται στη σειρά αναμονής μπροστά από τη ρεσεψιόν, μια ιδέα που προκάλεσε γρήγορα την περιέργεια των χρηστών του Διαδικτύου.

Ολλανδέζα τουρίστρια ανάρτησε στις αρχές Σεπτεμβρίου μια φωτογραφία της γυάλας με το κοκκινόψαρο στο λογαριασμό της στο Facebook. Μια από τις φίλες της, ραδιοφωνική παραγωγός στη Νέα Ζηλανδία, την αναδημοσίευσε στο Twitter. Το tweet έγινε viral και είχε 30.000 like μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ημέρες.

Aλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η ιδέα «Νοίκιασε ένα ψάρι» του ξενοδοχείου Van der Valk στο Σαρλερουά, στο νότιο Βέλγιο, γνωρίζει αυτή την επιτυχία, σχολιάζουν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

«Πριν από δύο με τρία χρόνια, ένας αυστραλός τενίστας που ήταν σε αναπηρικό καρότσι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Αποφάσισε λοιπόν να μαγνητοσκοπήσει τα ψάρια και να μοιραστεί το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», θυμάται ο διευθυντής του ξενοδοχείου Νταβίντ Ντιλέν.

‘Εκτοτε, τα τρία κοκκινόψαρα Νέμο, Χάινεκεν και Πρίγκιπας Κάρολος, που νοικιάζονται αντί 3,50 ευρώ τη βραδιά, είναι οι μασκότ του ξενοδοχείου.

Ο διευθυντής του είχε την ιδέα αυτή τον Μάρτιο του 2013. «Καθόμουν στο μπαρ του ξενοδοχείου μαζί με τον ξάδελφό μου και έβλεπα όλους αυτούς τους ανθρώπους που έπλητταν όρθιοι στη σειρά αναμονής της ρεσεψιόν. Ήθελα να κάνω πιο ευχάριστη γι’ αυτούς την ώρα αυτή, να τους κάνω να χαμογελούν», θυμάται.

Η ιδέα έγινε αμέσως γνωστή με το σύνθημα: «Μόνος στο δωμάτιο! Μήπως θέλετε συντροφιά; Ενοικιάζεται κοκκινόψαρο μέσα στη γυάλα του για τη νύχτα».

«Σήμερα έχουμε τριών ειδών πελάτες: αυτούς που αναρτούν φωτογραφίες του ψαριού μέσα στο δωμάτιό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους επιχειρηματίες που διασκεδάζουν στέλνοντας στον διευθυντή τους την απόδειξη αυτής της αστείας ταξιδιωτικής δαπάνης και τις οικογένειες στις οποίες προσφέρουμε δωρεάν το ψάρι» αναφέρει ο Ντιλέν. Όμως προσοχή στα παιδιά».

Μια τρίχρονη Ολλανδέζα απήγαγε ένα από τα ψάρια μας. Ο πατέρας της που το βρήκε μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που διέσχιζε τα βελγο-ολλανδικά σύνορα, μας τηλεφώνησε αμέσως. Το ξενοδοχείο τους το χάρισε» πρόσθεσε.

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr