Το μικρότερο μοντέλο της γκάμας της KIA ετοιμάζεται να υποδεχτεί στην γκάμα του μια νέα και ικανότερη από κάθε άποψη έκδοση η οποία και θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης στις 12 Σεπτεμβρίου, συνδυάζοντας την ισχύ 100 ίππων με μια περιπετειώδη εμφάνιση.

Το Picanto X-Line όπως ονομάζεται θα φιλοξενήσει μια ισχυρότερη εκδοχή του turbo τρικύλινδρου κινητήρα του 1,0 λίτρου με απόδοση 100 ίππων και 172 Nm ροπής.

Αν και ο συγκεκριμένος κινητήρας εφοδιάζει ήδη τα Rio και cee’d, είναι η πρώτη φορά που η ΚΙΑ τοποθετεί ένα τόσο ισχυρό κινητήρα στο Picanto που στην προκειμένη περίπτωση και στην έκδοση X-Line καθιστά εφικτά την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 10,1 δευτερόλεπτα ενώ σε επίπεδο κατανάλωσης, απαιτεί 4,5 λίτρα/100 χλμ. εκλύοντας 1041 γρ./χλμ. διοξειδίου του άνθρακα.

Πλην του νέου και ισχυρότερου κινητήρα το Picanto X-Line, ακολουθεί και μια διαφορετική αισθητική προσέγγιση σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας η οποία αν και θα περίμενε κανείς ότι θα παρέπεμπε στα συνήθη χαρακτηριστικά των hot-hatch δεδομένης της επιπλέον ισχύος, «πρωτοτυπεί» αντλώντας τις επιρροές της από τον κόσμο της περιπέτειας και την αισθητική του Sportage.

Έτσι, το Picanto X-Line διαθέτει κατά 1,5 εκατοστό αυξημένη απόσταση από το έδαφος, υιοθετεί ανασχεδιασμένη και πιο περιπετειώδη όψη η οποία συνοδεύεται από προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, διογκωμένους θόλους και προστατευτικές «ποδιές» μπροστά και πίσω, ενώ η εμφάνισή του διανθίζεται από ορισμένες σε αποχρώσεις lime green ή ασημί λεπτομέρειες στη γρίλια στους προβολείς ομίχλης αλλά και στο εσωτερικό.

Το τελευταίο εκτός από τις πινελιές λευκού και πράσινου και τις πράσινες ραφές διαθέτει σύστημα infoatainment με οθόνη 7,0 ιντσών με λογισμικά Android Auto και Apple CarPlay τα οποία ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό όπως άλλωστε και η κάμερα οπισθοπορείας και τα πεντάλ αλουμινίου.

auto.in.gr