Η ιαπωνική φίρμα θα δώσει, από την έκθεση της Φρανκφούρτης μια πρώτη γεύση από τη νέα γενιά του CR-V, παρουσιάζοντας μια πρωτότυπη εκδοχή του μοντέλου με υβριδικό σύνολο το οποίο επίσης θα αποτελέσει μέρος της γκάμας του νέου SUV της Honda.

Σε αισθητικό επίπεδο το πρωτότυπο CR-V Hybrid δεν διαφέρει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως η παρουσία LED ημέρας που ενσωματώνονται στα φωτιστικά σώματα, από την αμερικανική εκδοχή του μοντέλου η οποία έχει ήδη λανσαριστεί.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης με δεδομένο ότι αυτή είναι λίγο πολύ γνωστή από τις προηγούμενες εμφανίσεις της νέας γενιάς του CR-V ως πρωτότυπου ή έκδοσης παραγωγής σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, τα σημαντικότερα νέα στο συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι η παρουσία ενός υβριδικού συνόλου το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει μέρος της γκάμας του ιαπωνικού SUV και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις συστάσεις αυτό συνδυάζει την παρουσία ενός κινητήρα 2,0 λίτρων και ενός ηλεκτρικού μοτέρ τα οποία θα συμπληρώνονται από ένα δεύτερο ηλεκτρικού μοτέρ που λειτουργεί ως γεννήτρια.

Το σύνολο θα προσφέρει τρία προγράμματα λειτουργίας, ΕV (αμιγώς ηλεκτροκίνητη, μηδενικών εκπομπών λειτουργία) Hybrid Drive (υβριδική λειτουργία όπου ο κινητήρας βενζίνης τροφοδοτεί τον δευτερεύοντα κινητήρα-γεννήτρια που με τη σειρά του διοχετεύει ενέργεια στο ηλεκτρικό μοτέρ) και Engine Drive όπου τον πρώτο λόγο έχει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης με τον ηλεκτροκινητήρα να παρεμβαίνει περιστασιακά όταν απαιτείται επιπλέον ισχύς.

Το σύστημα συντονισμού των παραπάνω λειτουργιών ονομάζεται Intelligent Multi-Mode Drive και συνεπάγεται ότι δεν απαιτείται από τον οδηγό να επιλέξει πρόγραμμα λειτουργίας αλλά εναπόκειται στο ευφυές σύστημα της Honda να επιλέξει την ιδανική λειτουργία αναλόγως με τις συνθήκες.

Όπως επίσης γνωστοποιεί η Honda, πέρα από την υβριδική έκδοση η οποία θα πάρει την θέση των εκδόσεων diesel, το νέο CR-V θα είναι επίσης διαθέσιμο με τον turbo κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου που ήδη εφοδιάζει το Civic.

Όπως έχει γίνει επίσης ήδη γνωστό, εκτός από το πρωτότυπο Honda CR-V Hybrid Protype το παρών θα δώσει και ένα ακόμα concept car με compact διαστάσεις, ηλεκτροκίνηση και την εύγλωττη ονομασία Urban EV Concept καθώς και η ανανεωμένη εκδοχή του Jazz η οποία προσθέτει στην γκάμα της τον βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου ισχύος 130 ίππων.

auto.in.gr