Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει μια ακόμα πτυχή του εκκεντρικού υπεραυτοκινήτου το οποίο προετοιμάζει για την προσεχή διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης με την μορφή μιας πρωτότυπης προ-παραγωγής έκδοσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τις νεότερες «τμηματικές» συστάσεις, εκτός από την νέα teaser εικόνα που βλέπει το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας και την αεροδυναμική συνάφεια του Project One με την κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το διθέσιο «supersports car» όπως αρέσκεται να το αποκαλεί η Mercedes-Benz θα προσφέρει μέγιστη ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Όπως έχει γίνει γνωστό ήδη από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του, το Project One θα αξιοποιήσει ένα υβριδικό σύνολο βασισμένο στην τεχνολογία της W06 Hybrid, το μονοθέσιο της Mercedes-AMG στην F1 όπου κυριαρχεί μια μονάδα ισχύος που συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 1,6 λίτρων με ένα σοφιστικέ σύστημα επικούρησης από ηλεκτροκινητήρες καθώς και ένα αντιστοίχως εξεζητημένο σύστημα επαναξιοποίησης της θερμικής ενέργειας και φυσικά της κινητικής ενέργειας.

Το κινητήριο σύνολο το οποίο θα αποτελέσει μια μετεξέλιξη του παραπάνω υβριδικού προσαρμοσμένη ούτως ώστε να μπορεί να υποστηρίξει και μια «καθημερινή» χρήση χωρίς αυτό βέβαια να αναιρεί το γεγονός ότι η συνδυαστική ισχύς θα ξεπερνά τους 1.000 ίππους.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία στην περίπτωση του Project One, εκτός από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης θα χρησιμοποιηθεί ένα ζεύγος ηλεκτρικών μοτέρ για κάθε άξονα ενώ σύμφωνα με την Mercedes-AMG το κινητήριο σύνολο θα συνοδεύεται από εγγύηση 50.000 χλμ. πριν χρειαστεί συντήρηση με δεδομένη την ιδιαίτερη προέλευση και την φυσιογνωμία του συνόλου με όριο στροφών ανά λεπτό πάνω από 10.000.

auto.in.gr