Η παράσταση των φημισμένων μπαλέτων Μπολσόι, αφιερωμένη στα 75 χρόνια του εμβληματικού χορευτή, δασκάλου και χορογράφου τους Μιχαήλ Λαβρόφσκι λαμβάνει χώρα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης και την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα.

Το επετειακό αφιέρωμα των Μπολσόι σ’ αυτόν τον ζωντανό θρύλο, παρουσιάζεται στην Ελλάδα, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα που έγινε στις 4 Μαΐου 2017 στη Μόσχα. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί, ερμηνεύοντας τον ρόλο του θρυλικού Νιζίνσκι, ο κορυφαίος σήμερα χορευτής του κόσμου και καλλιτεχνικός επίγονος του Λαβρόφσκι, Ιβάν Βασίλιεφ.

Στον ρόλο του Ντανίλιεφ, ο ίδιος ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι, που επιστρέφει στο Ηρώδειο μετά από τριάντα χρόνια. Η παράσταση αποτελείται από ιστορικές χορογραφίες του Λαβρόφσκι, αποκλειστικά για τα μπαλέτα Μπολσόι, όπως ο Καζανόβας, το έργο Νιζίνκσκι, η Ρωσίδα Μπαλαρίνα, αλλά και από έργα, στους πρώτους ρόλους των οποίων διέπρεψε ο ίδιος ως χορευτής, όπως ο Σπάρτακος και ο Δον Κιχώτης.

Εκτός του ίδιου του Βασίλιεφ, τους υπόλοιπους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι πρώτοι χορευτές του Θεάτρου Μπολσόι και νέα χορευτικά ινδάλματα της Ρωσίας: Νίνα Καπτσόβα, Ιγκόρ Τσβίρκο, Μαρία Βινογκράντοβα και άλλοι σπουδαίοι σολίστες, πλαισιωμένοι από το Corps de Ballet της φημισμένης ομάδας.

Πληροφορίες:

19 και 20 Σεπτεμβρίου στο ΗΡΩΔΕΙΟ Διονυσίου Αρεοπαγίτου (στάση μετρό Ακρόπολη),
Τηλ: 210 3241807
Ώρα: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 28-120 ευρώ

entertainment.in.gr