Στη Βουδαπέστη διεξάγεται το απόγευμα της Τρίτης η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης, με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού. Η διοργάνωση θα γίνεται πλέον με τη συμμετοχή 16 ομάδων (αντί 12 που ήταν μέχρι πέρυσι), χωρισμένων σε δύο ομίλους των οκτώ. Δώδεκα από αυτές τις ομάδες έχουν εξασφαλίσει απευθείας τη συμμετοχή στους ομίλους, μέσω των wild cards της LEN.

Αυτές είναι ο Ολυμπιακός, η Προ Ρέκο (Ιταλία), η Τσόλνοκι (Ουγγαρία), η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), η Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), η Ολιμπίκ Νις (Γαλλία), η Σπαντάου (Γερμανία), το Ανόβερο (Γερμανία), η Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία), η Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), η Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) και η Άλπεν (Ολλανδία).

Οι υπόλοιπες τέσσερις θέσεις θα καλυφθούν μέσω τριών προκριματικών γύρων, όπου από ελληνικής πλευράς θα μετάσχουν η Γλυφάδα (στον α΄ προκριματικό γύρο) και η Βουλιαγμένη (στον β΄ προκριματικό).

Να σημειωθεί ότι από φέτος αλλάζει και το σύστημα διεξαγωγής της τελικής φάσης, καθώς το final-6 αντικαθίσταται από final-8, το οποίο για την επερχόμενη σεζόν θα φιλοξενηθεί στη Γένοβα, από 7 έως 9 Ιουνίου.

Τον Ολυμπιακό θα εκπροσωπήσει στην κλήρωση η γενική γραμματέας του συλλόγου, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία θα μετάσχει νωρίτερα και στην καθιερωμένη συνάντηση των κατόχων wild cards.

ΑΠΕ-ΜΠΕ