Νέο μέλος για την οικογένεια Μακρόν κερδίζει τα βλέμματα και παρευρίσκεται σε σημαντικές συναντήσεις. Ο λόγος για το Νέμο, έναν μαύρο σκύλο, που έχει κάνει δυναμική εμφάνιση του στο περιβάλλον του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Νέμο είναι διασταύρωση λαμπραντόρ με γκριφόν, είναι σχεδόν δύο ετών και συνεχίζει την παράδοση του ζεύγους να έχει έναν «προεδρικό» σκύλο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πλήρωσε 250 ευρώ για να υιοθετήσει το τετράποδο από κέντρο προστασίας ζώων, στο οποίο βρέθηκε έπειτα από εγκατάλειψη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Figaro.

Με βάση παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου, ο ίδιος αγαπά ιδιαίτερα το κλασικό βιβλίο του Ιουλίου Βερν, «20.000 λεύγες υπό την θάλασσα», στο οποίο ο Νέμο ήταν ο πλοίαρχος του υποβρυχίου Ναυτίλος και κεντρικός ήρωας του βιβλίου. Έτσι, λύνεται και η απορία σχετικά με το γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν ονόμασε έτσι το νέο μέλος της οικογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επίσημα καθήκοντα του Νέμο ξεκίνησαν ήδη. Ο σκύλος ήταν παρών κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του γάλλου προέδρου με τον πρόεδρο της Νιγηρίας στο υπουργικό συμβούλιο.

in.gr